Trobada de Punts del Voluntariat Local

Aquest passat 5 de juliol, es va celebrar a Olot la trobada de Punts de Voluntariat Local. L'objectiu era crear xarxa i coneixement en voluntariat des del món local, i explicar el projecte d'innovació en associacionisme i voluntariat SISA.

A la trobada, van participar diferents ens locals, i va comptar amb la presència del subdirector de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marc Viñas, i del Regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga.

La jornada va servir per explicar amb detall el projecte del SISA (Servei Integral de Suport a les Associacions), sorgit com a resultat del que evidenciava l'estudi Panoràmic a la Garrotxa, que havia tirat endavant el 2015 el Consorci Acció Social de la Garrotxa (CASG) amb l'Obsevatori del Tercer Sector. Els aspectes clau del SISA són:

• Les associacions participen en la presa de decisions que les afecten.
• Es crea el consell del SISA amb 10 representats, majoria d'entitats, que marca accions anuals i és vinculant.
• Donar resposta a les entitats des de l'òptica de les entitats.

Aquest darrer punt, va implicar un treball tècnico-polític important com a aposta decidida per un model que fa avançar el paper de l'associacionisme i el grau de relació i de governança entre l'administració i el teixit associatiu.

La propera reunió del grup de treball està prevista el 24 de gener de 2018 a Santa Coloma de Gramenet.

Contracte Programa

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dona suport als ens locals per enfortir el teixit associatiu i el voluntariat amb el Contracte Programa. Es consultar aquí les accions realitzades durant l’any 2016.Llista de Punts Locals de Voluntariat

Barberà del Vallès
Caldes de Montbuí
Cambrils
CAS Garrotxa (Olot)
CAS Pla de l'Estany (Banyoles)
Consell Comarcal de la Noguera
Cornellà del Llobregat
El Prat del Llobregat
Granollers
Mataró
Palau Solità i Plegamans
Reus
Sabadell
Salt
Sant Cugat del Vallès
Santa Coloma de Gramenet
Terrassa
Vilafranca del Penedès