‘Santa Coloma, Ciutat de Pau, Ciutat refugi’, lema de la 17a. edició de les Jornades de la Pau i la Cooperació.

El programa inclou 28 activitats, entre exposicions, tallers, conferències i cinefòrums, per promoure els valors de la solidaritat i l’activisme crític enfront de les injustícies actuals.

Cartell d'enguany de les Jornades de Pau i Cooperació

Santa Coloma de Gramenet, a 25 de setembre de 2015.- Des del 30 de setembre al 5 de novembre, tindran lloc a la nostra ciutat les Jornades de la Pau i la Cooperació, que enguany arriben a la 17a. edició amb un programa ple d’interessants activitats -28 en total- promogudes per la Comissió de les Jornades –integrada per ONG’s, biblioteques, associacions i institucions com l’Ajuntament, entre d’altres-.

L’objectiu comú de les activitats previstes –hi ha conferències, tallers infantils, taules rodones, exposicions, documentals, cinefòrums  debats, etc.- és la promoció dels valors de la cultura de pau i els drets humans. Enguany, les Jornades es dedicaran especialment a la sensibilització de la població sobre la situació que estan patint les persones refugiades a tot el món, i s’abordaran casos concrets d’especial gravetat, com és la crisi humanitària que estan patint els refugiats sirians.

Per aquest motiu, el lema de les jornades enguany és: Santa Coloma, Ciutat de Pau, Ciutat refugi.

L’alcaldessa Núria Parlon destaca que la greu crisi humanitària dels refugiats de Síria i la lentitud dels governs europeus “ha portat a la ciutadania a exigir en clau europea, però també local, respostes immediates. En aquest sentit”, afegeix l’alcaldessa, “la ciutat de Santa Coloma de Gramenet també s’ha situat en aquest espai de reclamar respostes a escala global i nacionals, però també hem volgut aportar el nostre granet de sorra, des de la diplomàcia de ciutats, implicant-nos amb altres governs locals per exigir aquestes respostes, però també amb les entitats del nostre municipi treballant en la important tasca de sensibilització ciutadana”.

Activistes internacionals a Santa Coloma

Les activitats previstes en el programa de les Jornades conten amb la col·laboració d’artistes, entitats de la nostra ciutat i de fora, i activistes internacionals defensors dels drets humans als seus països com: Andrés Krakenberger, col·laborador d’Amnistia Internacional, Ruth Mumbi, Yolanda Oquelí i Maryam al Khawaja, que presidiran l’acte central participant en una conferència titulada Transgressores en risc per denunciar els abusos al seu país, que tindrà lloc el 6 d’octubre, a les 19h, al Teatre Sagarra.

També es comptarà amb la participació d’Helena Maleno i Pedro Pantoja a la taula rodona sobre rutes i fronteres (7 d’octubre a les 18.30h a Can Sisteré), i de la filla del Che-Guevara, la metgessa Aleida Guevara que parlarà dels reptes actuals de la revolució cubana (30 d’octubre, 19h a Can Sisteré).

L’acte que obre les Jornades de la Pau i la Cooperació és la recepció institucional dels defensors/es dels Drets Humans, que es farà a la Sala de Plens de l’Ajuntament (el 30 de setembre a les 16.30h); un acte organitzat per les Ciutats Defensores dels drets humans, que desenvolupen un projecte conjunt entre els ajuntaments de Barberà del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Viladecans, Gavà, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Lliçà de Vall, de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, els Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Casa Amèrica de Catalunya i Transports Metropolitans de Barcelona.

El vespre de la solidaritat


Enguany una de les novetats destacades de les Jornades per la Pau 2015 és el canvi de format de la Festa de la Cooperació colomenca, que es converteix en el “Vespre de la solidaritat” (Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar, 24 d’octubre, de 17 a 22h), on tothom que vulgui es podrà informar de les activitats i projectes de les entitats de cooperació de la ciutat i, alhora, fer un espai ciutadà de sensibilització i difusió d’experiències i projectes entorn del tema de les persones refugiades. En aquest sentit, hi haurà una programació especial per recaptar fons que es destinaran a projectes de cooperació relacionats amb els refugiats.

***Us adjuntem arxiu amb toda la programació de les Jornades de la Pau i la Cooperació 2015


Més informació a www.gramenet.cat

Per a contactes, entrevistes i/o imatges:
Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
comunicació@gramenet.cat
premsa.comunicacio@gramenet.cat