Bicicletes elèctriques per una mobilitat sostenible a Santa Coloma

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha cedit sis vehicles a l’Ajuntament colomenc, a cost zero, destinades a facilitar els desplaçaments del personal municipal.

L'alcaldess,a Núria Parlon, acompanyada de la regidora de Medi Ambient, Alex Sevilla, i el regidor d'Urbanisme, Jordi Mas, han presentat les noves bicicletes

Santa Coloma de Gramenet, a 14 de novembre de 2014. Aquest matí, a la plaça de la Vila, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, amb la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Alexandra Sevilla,  el regidor d’Urbanisme, Jordi Mas, i el director de Transports i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jan Maria Bigas, han presentat les sis bicicletes elèctriques que s’afegeixen al parc de vehicles municipals, destinades a facilitar els desplaçaments de personal de l’Ajuntament que habitualment ha de fer recorreguts llargs per la ciutat durant la seva jornada laboral. Vehicles que han estat cedits per l’AMB a l’Ajuntament d’aquesta ciutat a partir d’un conveni, sense cap cost.La posada en marxa d’aquests vehicles respon als compromisos de l’Ajuntament de Santa Coloma, inclosos al Pla d’Acció Municipal (PAM), d’afavorir l’ús dels mitjans de transport que no generen emissions contaminants i de difondre els principis de la mobilitat sostenible. En aquest sentit, durant la presentació, l’alcaldessa ha destacat que aquesta iniciativa “és un manera, des de l’administració local, de donar exemple als ciutadans i les ciutadanes i de posar en valor l'ús del vehicle elèctrics sobretot en els desplaçaments per Santa Coloma, una ciutat petita que permet desplaçar-te amb facilitat amb una bicicleta”.

Reducció emissió contaminantsCal recordar que la bicicleta elèctrica és un vehicle que no genera emissions de diòxid de carboni (CO2), ni partícules en suspensió o òxids de nitrogen (NOx), totes elles partícules molt contaminants procedents dels tubs d’escapament dels cotxes i la crema de combustibles fòssils. De fet, amb les sis bicicletes en marxa, s’estima que es podrà recórrer en total 18.000 km2/any, mobilitat lliure d’emissions de contaminants.Un dels objectius de la iniciativa és promoure l’educació en la cura del medi ambient i la sostenibilitat. En aquet sentit, aquestes bicicletes s’aparcaran en espais visibles a la ciutadania, acompanyades d’informació i missatges sobre els avantatges d’aquest tipus de transport en el foment de la mobilitat sostenible i segura.Aquest tipus de bicicletes, familiarment denominades PEDALEC, es diferencien d’altres vehicles elèctrics de dues rodes en què el motor solament s’activa si es pedaleja. Entre els avantatges, destaca la facilitat d’ús, l’autonomia, l’eficiència i la limitació de velocitat. L’aportació del motor elèctric fa que es puguin recórrer amb facilitat distàncies més llargues i alhora atès que existeix la possibilitat de pedalejar sempre hi ha la garantia d’arribar a destí encara que s’esgoti la bateria.

Vuit quilòmetres de ‘carril bici’Actualment, Santa Coloma disposa d’uns 8 km habilitats com a “carril bici”. El tram més destacat i utilitzat es troba al parc fluvial del Besòs. Cal afegir que també hi ha trams urbans com el passeig de Ribera (entre la fàbrica Cacaolat i Montcada), al parc d’Europa i a la part alta del carrer Prat de la Riba. D’altra banda, també es pot anar en bicicleta pels camins de la Serra de Marina.

 *Adjuntem una imatge de la presentació aquest matí amb, d’esquerra a dreta, el director de Transports i Mobilitat de l’ AMB, l’alcaldessa, la regidora de Medi Ambient i el regidor d’urbanisme.Per a més informació i/o contactesServei de ComunicacióAjuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

comunicacio@gramenet.cat