Aquest dissabte s’inaugura la nova Escola de Restauració de Santa Coloma

El nou equipament, de 1.400m2, està ubicat al recentment rehabilitat edifici Canigó, al Recinte Torribera.

Santa Coloma de Gramenet, a 13 de juliol de 2017.- El proper dissabte 15 de juliol, a les 11.30 hores, tindrà lloc l’acte d’inauguració de la nova Escola de Restauració de Santa Coloma de Gramenet (ERESC), ubicada al pavelló Canigó del Recinte Torribera.

L’alcaldessa Núria Parlon i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, presidiran l’acte d’obertura d’aquest nou centre destinat a la formació de professionals de la cuina i la sommelieria, el reciclatge de cuiners professionals i que també oferirà cursos per a aficionats a la cuina i activitats de restauració per al jovent.

La Diputació, institució propietària del Recinte Torribera, ha cedit de manera gratuïta a l’Ajuntament el pavelló Canigó per adaptar-lo com a centre de formació en restauració, respectant el caràcter singular i arquitectònic de l’edifici, igual que es va fer amb el pavelló Montserrat, actual Centre d’Educació Ambiental Ecometropoli. La complicitat d’ambdues administracions, Diputació i Ajuntament, ha donat com a resultat dos centres de formació púbics reconeguts per la seva qualitat.

Santa Coloma de Gramenet ja és lloc referent en la formació de professionals de la restauració degut a la tasca que ha desenvolupat l’Escola de Restauració de la ciutat des de la seva creació l’any 1991. Aquest  ja antic equipament, situat a l’avinguda de la Primavera, continuarà en marxa com a centre complementari de l’ERESC.

La nova Escola de Restauració, dins del Recinte Torribera i situada al costat del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), al mateix Recinte, acollirà més de 300 alumnes, que es formaran en 1.400m2 d’instal•lacions distribuïdes en un restaurant, una sala per a l’especialitat de sommelieria, dues sales teòriques, dues cuines –una d’elles per a les demostracions o show cooking- una sala de cafeteria-bar, i un hort propi, entre altres. La Diputació de Barcelona va cedir aquest pavelló a l’Ajuntament de Santa Coloma i en conjunt ha suposat una inversió de 1,1 milions d’euros. La nova Escola serà gestionada per l’Ajuntament a través de l’empresa municipal Grameimpuls.


Es prega confirmar l’assistència en la mesura del possible
Resum de la convocatòria:

Acte: Acte d’inauguració de l’Escola de Restauració de Santa Coloma de Gramenet (ERESC)

Dia y hora: dissabte 15 de juliol de 2017, 11.30h

Lloc: ERESC, pavelló Canigó, Recinte Torribera (Prat de la Riba, 171).  L’equipament s’ubica en paral•lel al Centre d’Educació Mediambiental Ecometropoli, al costat del Campus de l’Alimentació de la UB (veure al mapa)

Assistents: l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.


Per a més informació i/o entrevistes:

Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Ana Belén Pérez Blanco

comunicacio@gramenet.cat