Aquest treball pretén contribuir a la preservació d’imatges que poden tenir significació per si mateixes, amb el relat de la batalla que fa 70 anys va transcórrer a la Terra Alta, als entorns de Gandesa, de Corbera d’Ebre, de Vilalba dels Arcs, de Pinell de Brai i Miravet, entre altres. Són espais reals on encara són presents les petjades que va deixar la guerra.
La mostra es podrà veure fins a l’1 de febrer al Museu dintre de l’horari habitual (tardes: de dimarts a dissabte, de 18.00 a 20.30; matins: dissabtes, diumenges i festius, d’11.00 a 14.00).
Vinculat a l’exposició i al projecte de Memòria Històrica de Santa Coloma, i coincidint amb el 27 de gener, se celebraran dues xerrades sobre els 70 anys de l’entrada de les tropes franquistes a Santa Coloma de Gramenet (1939-2009).
La primera tindrà lloc el 28 de gener (19.00) amb el títol “Del Llobregat al Besòs. L’ocupació de Barcelona”, a càrrec de Jordi Amigó, historiador. I la segona que serà el 29 de gener (19.00) sobre el tema “Memòria i història. Algunes reflexions envers la recuperació de la memòria social, a càrrec de Dino Di Nella, coordinador i investigador del Grup Copolis (Benestar, Comunitat i Control Social) de la Universitat de Barcelona.
Per a més informació, us podeu adreçar al Museu Torre Balldovina, plaça de Pau Casals, s/n; tel. 93 385 71 42.