Xerrada sobre la prevenció i la detecció precoç del càncer de còlon

La xerrada inclosa en el Programa de difusió d'hàbits saludables tindrà lloc el dimarts 5 d'abril (17:30h) a la Biblioteca de Can Peixauet (Av. de la Generalitat, 98-100).

El càncer de còlon i recte és un dels càncers més comuns, però també un dels més fàcils de diagnosticar. A més, quan la malaltia es detecta en un estadi inicial, la seva taxa de curació és elevada. Per això la detecció precoç és clau en aquest tipus de tumor, com també ho és la seva prevenció. Fer exercici físic de manera regular o evitar el consum habitual de carn vermella o de tabac, poden ajudar a reduir la probabilitat de patir-lo.

Per explicar aquests i altres aspectes relacionats amb la malaltia, la Dra. Inés de Lemos, digestòloga, impartirà el dia 5 d'abril a Santa Coloma de Gramenet la xerrada "Càncer de còlon i recte. El podem prevenir! La importància de la detecció precoç". La sessió, que forma part del Programa de difusió d'hàbits saludables de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES), tindrà lloc a la Biblioteca Can Peixauet. Presentaran l'acte el Dr. Vicenç Perelló, Director Gerent de la FHES, i el Sr. Luis Javier Fuentes, Regidor ponent de Drets Socials de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

7 anys del Programa de difusió d'hàbits saludables


La FHES va iniciar el Programa de difusió d'hàbits saludables el març de 2009 amb l'objectiu d'oferir informació i consells preventius de salut a la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet i la resta de poblacions de la zona. Durant aquests 7 anys, l'Hospital ha organitzat unes 50 activitats, la majoria xerrades, on han participat una vuitantena de professionals de l'Hospital.