Xerrada sobre els efectes del canvis familiars sobre els nens

El Pla Educatiu d'Entorn organitza una nova xerrada el proper dilluns 25 de maig amb el títol Canvis i perdues familiars a l'entorn familiar: com ajudar els nostres fills i filles a superar-los.

La xerrada tindrà lloc el dilluns 25 de maig,  al CEIP Lluís Millet  (c. de Lluís Millet, 22-26) a les 17h., i anirà a càrrec de l'entitat Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

Tots experimentem, durant les nostres vides, diferents canvis i que ens afecten notablement. Els nostres fills i filles creixen envoltats d’experiències vitals que afecten a la seva maduració emocional i al seu creixement personal. Així doncs, l’evolució de la societat ens porta a nous conceptes de família i als nostres nens i nenes els toca viure canvis diversos com són la separació dels seus pares i l’adaptació a les noves estructures familiars. També hi ha altres circumstàncies que deixen “marca” a les seves vides, com són el canvi de ciutat / domicili o escola, o quan experimenten petites i grans pèrdues com són la pèrdua del seu animal de companyia o d’algun familiar ( avis, tiets...)

El paper dels pares és fonamental per acompanyar-los, escoltar-los, entendre’ls i orientar-los en uns moments difícils de viure i complexes d’integrar emocionalment, ja que fins aleshores són desconeguts per ells o elles. És important que com a pares estiguem preparats per quan arribin aquestes situacions: hem de saber què fer i què dir, i sobretot, hem de tenir clar com actuar per mantenir el benestar dels nostres nenes i nenes, doncs com nosaltres visquem aquestes situacions també els afectarà a ells o elles.

Aquesta activitat està inclosa dintre del programa “ Aprendre amb tu 2009” de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i és oberta a la participació de totes les famílies i professorat interessats de tots els centres educatius de Santa Coloma de Gramenet.