Xavier Larsson, saxòfon, i Ramón López, piano, a l'Auditori

El divendres 11 (21.00) nou concert a Can Roig i Torres en el marc de la programació de primavera.

Aquest divendres 11 de maig, a les 21.00 hores, Xavier Larsson, saxòfon i Ramón López, piano, oferiran un concert a l'Auditori Can Roig i Torres.

Programa del concert:

David Salleras (1980), Mi bailaora (2008); Darius Milhaud (1892-1974), Scaramouche, op. 165c (1939); Takashi Yoshimatsu (1953), Fuzzy bird Sonata (1991); Jean Matitia [i.e. Christian Lauba (1952)], The Devil’s Rag (1988); Astor Piazzolla (1921-1992), Tango-étude nº 3 ; Pedro Iturralde (1929), La pequeña Czarda (1949).

Entrades a sis euros

El preu d'aquest concert és de sis euros. Les entrades es poden comprar a la taquilla de l'Auditori una hora abans i a Tel·Entrada.
Es fa un 25% de descompte sobre el preu de l'entrada per a Carnet Jove, jubilats, Amics del Museu, Carnet de Bilioteques i Club TRESC. Els descomptes només es poden aplicar a la taquilla de l’Aditori, tret dels socis del TRESC.
En tot els casos és imprescindible presentar un document acreditatiu per aplicar el descompte en el moment de la compra. En cap cas els descomptes són acumulables.

Biografia de Xavier Larsson (Ciutadella de Menorca, 1991) 

Com a solista, obté el primer premi del certamen nacional intercentros de Melómano (2008), del concurs Ramón Guzmán de Galícia i fou selecccionat per participar al concurs internacional de Jean-Marie Londeix a Bangkok (Tailàndia). El 2009 fou guardonat amb el primer premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya i l’any següent va rebre el segon d’El Primer Palau.
Xavier ha tocat com a solista a l’Auditori Nacional de Música de Madrid juntament amb l’Orquestra Simfònica Chamartín i ha estat seleccionat per participar a ‘Clásicos en Ruta’, organitzat per l’AIE (Sociedad de Artistas Intérpretes o Ejecutantes).
És membre del quartet de saxòfons Fukio i del Hoffmann Quartet, guardonat amb el primer premi del concurs de música de cambra ‘Higini Anglès’ (2008) i amb el segon premi del concurs internacional per a quartets de saxòfons Yamaha (2009). Aquest quartet fou triat l’any 2009 pel Ministeri d’Igualtat per realitzar una sèrie de concerts per Espanya.

Biografia de Ramón López

Realitza els seus estudis de piano al conservatori de Bilbao, la seva ciutat natal, i finalitza el grau superior a Madrid amb Almudena Cano. Posteriorment, realitzà dos anys de postgrau a la Guildhall School of Music de Londres amb Peter Bithell. Fou alumne actiu als cursos d’estiu de Santander impartits per Emile Naoumoff i a Niça amb Pascal Rogè. Ha col•laborat amb l’orfeó basc de Madrid en la representació de “El caserío”, de Guridi.
Ha estat pianista acompanyant als conservatoris de grau mig i superior de Múrcia, i ha estat premiat en el concurs nacional de música de cambra Salzillo de Alcantarilla en la categoria professional.  Ocasionalment col•labora amb l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia i amb l’orquestra i cor de la Universitat Complutense de Madrid. Treballa en el terreny de la música experimental amb el grup ‘Oyaxtrés’.