Vols jugar a bàsquet?

El Museu Torre Balldovina organitza, del 27 al 31 de desembre, aquesta activitat , lliure, oberta i sense inscripció prèvia, adreçada a infants i joves (6 a 16 anys).

Per als darrers dies de l’any, del 27 al 31 de desembre, el Museu Torre Balldovina ha organitzat l’activitat Vols jugar a bàsquet?, una proposta per practicar aquest esport a través del joc, amb la finalitat d’iniciar-se al bàsquet o simplement per retrobar-s’hi i passar una bona estona. L’activitat, que és lliure, oberta i sense inscripció prèvia, està adreçada a infants i joves (6 a 16 anys) i es farà als matins, d’11 a 14 h, als jardins del Museu, també per recordar les condicions (camps de terra) en què es jugava al basquetbol als seus inicis.

Aquesta proposta s’ha organitzat en el marc de l’exposició  "100 anys de basquetbol a Catalunya. Del pati al parquet" que es pot visitar al Museu fins al diumenge 11 de gener de 2015. Hi col·laboren l’Institut Municipal d’Esports, l’Associació d’Història del Bàsquet Colomenc i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

L’exposició, produïda per la Fundació del Bàsquet Català, fa un recorregut pel que ha estat el desenvolupament d’aquest esport, des dels seus inicis com a eina pedagògica a les escoles de la segona dècada del segle XX, fins als nostres dies. Un recorregut essencialment visual, que juntament amb una selecció d’objectes, imatges i material gràfic procedent del fons de la Fundació del Bàsquet Català, serà la finestra d’accés a la història d’aquest esport, alhora que vol servir per retre un petit homenatge a les persones, entitats i clubs que ho han fet (i fan) possible. El Museu Torre Balldovina, per la seva banda, hi aporta la part corresponent a la ciutat, amb un espai dedicat a la història d’aquest esport a Santa Coloma de Gramenet, il·lustrat amb objectes, imatges i material gràfic d’equips i jugadors locals.

Per més informació podeu adreçar-vos al Museu (plaça de Pau Casals, s/n; tel. 93 385 71 42).