Visita guiada a l'exposició del Museu sobre els transtorns mentals

La mostra “Silencis forçats”, oberta fins al 16 de gener, parla de la vida quotidiana de les persones ateses als centres de salut mental.

El diumenge 14 de novembre, a les 12 h, el Museu Torre Balldovina oferirà una visita guiada gratuïta oberta a tothom a l’exposició “Silencis forçats”. La mostra, produïda pels museus de Sant Boi de Llobregat, de Martorell, de Santa Coloma de Gramenet i la Diputació de Barcelona, vol donar a conèixer la història, poc coneguda, de les persones que han viscut en els centres psiquiàtrics d’aquestes localitats.

No és una exposició de medicina, ni de psiquiatria, ni dels grans esdeveniments històrics. Tan sols s’intenta explicar, de manera fàcil i entenedora, quin ha estat el tracte que han viscut les persones que han patit un trastorn mental al llarg de la història, i quina ha estat la perspectiva social de la “bogeria” fins a arribar al posterior concepte de malaltia.

L’exposició es podrà visitar fins al 16 de gener de 2011 dintre de l’horari habitual del Museu (tardes: de dimarts a dissabte, de 18 a 20.30 h; matins: dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h; dilluns tancat).