Uns 11.000 clavells engalanaran els carrers de Santa Coloma per a la XVII Exposició de Catifes Florals

Hi participen més de 300 col·laboradors, entre comerciants del carrer de Sant Jeroni, Santa Coloma, Anselm Clavé i carrer Major; de l’Escola Sagrat Cor; de la Fundació Tallers que treballa amb persones amb discapacitat; i voluntaris de la ciutat.

El proper diumenge diferents carrers del barri del Centre s’engalanaran amb flors durant tot el seu recorregut, per a la XVII Exposició de Catifes Florals. L’Exposició està organitzada pels comerços del Centre Comercial Sant Jeroni i l’Ajuntament de Santa Coloma, amb la col·laboració de Centre Comerç l l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) i la Generalitat de Catalunya.

Enguany hi participen més de 300 persones, 100 dels quals són comerciants dels carrers de Sant Jeroni, Santa Coloma, Anselm Clavé i Major. Amb ells s’afegeixen alumnes de l’Escola Sagrat Cor, i usuaris, familiars i professionals de la Fundació Tallers –entitat que treballa des del 1988 a Santa Coloma i Badia del Vallès per a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat.

Aquesta tradició popular comença des de primeres hores del matí (7 h), quan es dibuixen els carrers, i de mica en mica s’omplen de flors que aporten color i vida a la ciutat. Les catifes florals estaran llestes a les 11 del matí aproximadament, hora en la que els carrers de Sant Jeroni, Santa Coloma, Anselm Clavé i Major ja lluiran amb tot el seu esplendor. Enguany, s’utilitzaran uns 11.000 clavells, 50 sacs de sorra i 60 sacs de serradures.

A les 13 hores l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon i diferents representants del consistori realitzaran una visita oficial a l’Exposició.

Un dels moments àlgids de la festa serà a les 20 hores, en què la Colla de Gegants i Capgrossos, acompanyats pels grallers, realitzaran la trepitjada tradicional de les catifes.

La XVII Exposició de les Catifes Florals es podrà visitar durant aquest diumenge d’11 a 20 hores. L’associació de Centre Comerç fa coincidir aquest cap de setmana amb la cloenda de la Campanya de Primavera, que promou la compra als establiments comercials de Santa Coloma de Gramenet els dissabtes.