Unes 500 persones a l’atur i en ERTO es beneficiaran dels cursos de formació

Prop de 500 persones de la ciutat en situació d’atur i afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) es beneficiaran dels cursos de formació que l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, oferirà aquest primer semestre de l’any.

L’oferta formativa inclou més d’una trentena cursos de diverses famílies professionals. Aquestes accions formatives tenen com a objectiu facilitar l’accés al mercat laboral de les persones preferentment desocupades o demandants de feina, a través de la qualificació professional, així com millorar la competitivitat de les empreses del territori.

Certificats de professionalitat

La durada dels cursos oscil·la entre les 250 i les 920 hores i tots inclouen un mòdul de formació professionalitzadora i un període de pràctiques en empreses de Santa Coloma i de municipis veïns. Les persones que superin el curs obtindran un certificat de professionalitat que acredita que tenen coneixements i aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les necessitats del mercat de treball.

A més, per aconseguir la inserció, les persones participants comptaran amb el suport del personal tècnic de l’empresa municipal, a través d’un procés de tutorització i acompanyament a la seva tornada a la vida laboral.

Les persones interessades podran obtenir més informació sobre el perfil d’accés, procés de selecció i característiques dels cursos a les oficines centrals de Grameimpuls (c. de Rafael Casanova, 40), per telèfon (93 466 15 65) o a la pàgina web www.grameimpuls.cat

Aquests cursos estan promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Migracions, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i són gestionats per l'empresa municipal Grameimpuls.

Al llarg dels pròxims mesos, es posaran en marxa 34 cursos

Durant els pròxims mesos, es posaran en marxa un total de 34 cursos de formació: 26 del programa de formació d’oferta en àrees prioritàries (FOAP); 6 de la Casa d’Oficis —adreçada a joves de la ciutat— i 2 de gestió administrativa, a través del programa SEFED. Els cursos estan relacionats amb les següents especialitats: atenció a les persones, hostaleria i turisme, electricitat i electrònica, energia i aigua, neteja industrial, comerç i màrqueting i gestió administrativa, entre d’altres. Amb capacitat per a 15 alumnes —excepte els de la Casa d’Oficis, que en són per a 10—, les accions formatives es realitzaran a l’Escola de Restauració, La Ginesta i el CFT, centres de formació de Grameimpuls.