Unes 250.000 persones han visitat la 22a. edició de l’Expocoloma durant els quatre dies que ha estat la fira al parc d’Europa

Enguany la fira multisectorial de Santa Coloma ha acomplert amb èxit els objectius de participació i de visitants i ha demostrat la bona salut de les empreses i comerços colomencs

Santa Coloma de Gramenet, a 20 de setembre de 2010. El parc d’Europa ha acollit, des del dijous 16 al diumenge 19 de setembre, la 22ª. Edició de l’Expocoloma, la fira sectorial més important del Barcelonès Nord i de referència a Catalunya quant a número de estands i de visitants.

Malgrat els fort aiguats de divendres, enguany s’han complert els pronòstics de la Fira amb èxit i l’Expocoloma ha rebut una gran afluència de públic, amb gran satisfacció dels comerços i empreses participants. Concretament, durant els quatre dies unes 250.000 persones han pogut recórrer els 25.000 m2 d’espai firal al parc d’Europa, amb presència dels sectors de l’alimentació, artesania, nous emprenedors, autovenda, oci i institucionals, entre d’altres, que han presentat les seves principals novetats. En aquesta edició ha hagut 143 estands y 8 carpes per als 109 expositors participants, el 63 % dels quals han estat d’empreses i comerços colomencs, que han pogut demostrar la seva bona salut malgrat la conjuntura econòmica actual.

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon, que va presidir la inauguració, ha destacat el bon moment i la consolidació de la Fira com “una suma d’esforços i il·lusions que fan possible l’Expocoloma cada any i que, en definitiva, recull la bona salut comercial i la voluntat de tirar endavant en temps de crisi”.També ha demostrat enguany “com la ciutadania és receptiva i batega al ritme d’aquesta vitalitat”, ha afegit l’alcaldessa en el marc de la presentació de la campanya institucional “Santa Coloma al cor”.

L'Ajuntament de Santa Coloma i l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) han estat els organitzadors de la fira Expocoloma juntament amb l'empresa municipal Grameimpuls.

Èxit de la Tapacoloma i de la promoció del comerç local

Una de les novetats i atractius d’enguany amb gran èxit de públic ha estat l’espai Tapacoloma-Moritz, una iniciativa de l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR) on s’han pogut degustar una amplia mostra de tapes dels principals bars i restaurants de la ciutat.

La Fira ha suposat també la presentació de “Santa Coloma tot a mà”, una nova marca que apareix a la ciutat per representar a totes les activitats econòmiques colomenques. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’ACI amb la col·laboració des les associacions de comerciants Centre Comerç, Singuerlín Comerç i el grup d’empresàries ESCIBNA. Amb aquest nou símbol es volen potenciar els valors de proximitat, de qualitat i d’oferta variada així com el compromís i responsabilitat dels empresaris i empresàries amb les persones i la ciutat.

Per altra banda, també ha destacat la important participació de les empreses i comerços de Fondo Comerç, que han tornat a demostrar la seva implicació i treball actiu en la promoció dels seus establiments.

Més de 600 participants a la VI Bicicletada Popular

A banda dels atractius que ha ofert l’espai Firal, la 22ª. Edició de l’Expocoloma ha tingut una gran varietat d’activitats d’oci i lleure en paral·lel, també amb una gran participació. Ha destacat la travessa i exposició de més de 50 motocicletes Harley Davison que, organitzades per primer cop per l’ACI, van recórrer diumenge els barris de Singuerlín, Fondo i Centre. També la VI Bicicletada Popular Joaquim Mora, amb més de 600 participants, sobretot públic més jove, que van poder participar en el concurs de bicicletes. La Trobada de col·leccionistes de plaques de cava també va aplegar un gran número d’aficionats de dins i fora de Santa Coloma, que any rere any creix exponencialment.

El dijous dia d’inauguració, a càrrec de l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon i el president de l’ACI Josep Colldeforns, també va acollir els Premis Pentagrama, organitzats per l’emissora Tele Taxi, que enguany han arribat a la VIII edició.

Durant els quatre dies de fira també han destacat el V Concurs de Cambrers a l’escenari central, Teatre a càrrec dels alumnes de l’Aula de Teatre Carro de Baco, una desfilada de gossos, la Mostra de Col·locadors del Barcelonès, la XVIII Mostra de Puntaires, el XII Concurs d’Enfiladores d’Agulles, demostracions d’arts Marcials, les XV Partides Simultànies d’Escacs Trofeu Expocoloma, entre d’altres múltiples i interessants propostes.

 *Us adjuntem una imatge de la fira

Per a més informació:

Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat