Unes 1.000 persones participen a la marxa ciutadana “Aturem la MAT”

La mobilització ha estat organitzada per la Comissió formada per la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i el Riu Besòs, la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM) i l’Ajuntament.

La marxa "Aturem la MAT", encapçalada per l'alcaldessa Núria Parlon, membres de l'equip de govern i la ciutadania, ha sortit de l'exterior de l'estació de metro de Can Zam (Línia 9) a les 18:00 i ha continuat per les escales mecàniques que arriben al barri de Can Franquesa, amb pancartes de rebuig als projectes de Red Eléctrica de España de creació d'una subestació i d'una xarxa elèctrica de molt alta tensió (MAT) en aquesta ciutat.

La mobilització, que s'ha desenvolupat amb total normalitat, ha finalitzat el seu recorregut al carrer de Còrdova davant del mural que ha realitzat aquests dies el grafiter colomenc "Milú" al carrer de Còrdova, basat en una il·lustració obra dels dibuixants colomencs Azagra i Pepònio.

A continuació, dos joves colomencs han realitzat la lectura d’un manifest de la Comissió “Aturem la MAT”, que està en contra de les instal·lacions que la REE te previst realitzar a prop del nucli d’habitatges, donat que aquestes s’ubicarien a menys de 150 metres del barri de Les Oliveres i a uns 75 metres del barri de Can Franquesa, i que provocarien alhora un fort impacte mediambiental.

La marxa ha finalitzat amb la signatura del mural per part dels seus creadors, que han donat pas a la ciutadania que ha pogut deixar el seu missatge en una de les façanes més emblemàtiques de la ciutat.