Una vintena de nacionalitats oferiran la seva cuina a la 5a edició de “Els sabors del món” aquest diumenge 5

L’escenari de la mostra serà la plaça del Rellotge del barri del Fondo, a partir de les 10 h del matí i fins a les 23 hores de la nit.

La Biblioteca del Fondo ha estat  l’escenari de la presentació de la cinquena edició de la mostra gastronòmica “Els sabors del món” que es farà el proper diumenge 5 de juny. L’associació de comerciants i professionals Fondo Comerç, organitzadors de l’activitat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma,  ha presentat aquest matí les principals novetats de la nova edició.

En aquest aspecte la presidenta de Fondo Comerç, Ma. Teresa Castellví, ha destacat la gran varietat de plats i productes que es podran degustar al llarg de tot el dia a la plaça del Rellotge del barri de Fondo de Santa Coloma. Així, ha posat el barri com a referent de diversitat de productes alimentaris a l’àrea metropolitana. “En molt poc espai” pots trobar molts productes que no trobaries en un altre lloc.

Per la seva banda, Montserrat Serra, en representació del Centre de Terminologia TERMCAT,  ha explicat que per a aquesta edició s’ha posat nom en català a nous productes. Aquests s’incorporaran al Glossari que recull tots els termes nous des de la primera edició de l’any 2012.

D’aquests en destaquen: nom científic: (musa xparadisiaca;musàcies) en català, plàtan per cuinar; (hylocereus costariciensis) en català pitahaya de polpa vermella; (luftfa acutanguka) en català esponja vegetal asiàtica; o (lens culinaris medik) en català llentia o llentilla, entre d’altres.

El director del Campus de l’Alimentació (UB), Màrius Rubiralta, ha destacat la bona sintonia i el fons de coneixement que té el barri del Fondo. D’aquesta manera ha explicat que la UB està treballant colze a colze amb la gent de barri i amb Fondo Comerç per seguir creant ponts d’unió i de dinamització per donar a conèixer la varietat i singularitat d’aquest barri.

El regidor de Comerç, Turisme i Promoció de la Ciutat, Pedro Cano, ha destacat que “Els sabors del món” són la clau perfecta per tancar la iniciativa de “Santa Coloma degusta”. Durant tot el mes de maig una trentena de bars i restaurants, així com la UB amb el Campus de l‘Alimentació de Torribera, s’hi han implicat organitzant xerrades i actes per difondre l’art de la cuina i la gastronomia.

A la presentació també hi ha participat el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma i president del Centre de Normalització Lingüística l’Heura de Santa Coloma de Gramenet, Diego Arroyo, qui ha destacat la col·laboració de L’Heura des la primera edició de “Els sabors del món”.

A l’edició d’enguany es preveu que es puguin tastar plats i productes, entre d’altres, de Perú, Pakistan, Marroc, Equador, Espanya, Catalunya, Galícia, República Dominicana, Mèxic, Argentina, Armènia, Itàlia, Estats Units i Xina.

L’escenari de la mostra “Els sabors del món” serà la plaça del Rellotge del barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, diumenge, 5 de juny,  a partir de les 10 h del matí i fins a les 23 hores de la nit.