Una trentena de bars i restaurants ja disposen de 20.000 estovalles anti-rumors i prejudicis

És una iniciativa de la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius, amb la col·laboració de l’ACI i Fondo Comerç, que promou l’orgull de ciutat i la convivència ciutadana.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presentat una nova iniciativa de la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius per combatre els prejudicis i afavorir la convivència ciutadana. La iniciativa, que s'ha posat en marxa aquest divendres 21, compta amb la col·laboració de les associacions de comerciants de la ciutat, l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI-Tot a mà) i Fondo Comerç, i consisteix en la distribució, a una trentena de bars i restaurants de la ciutat, de 20.000 estovalles amb missatges positius sobre la convivència en diversitat i l’orgull d’ésser de Santa Coloma. Alhora es faciliten consells per combatre els rumors i estereotips vinculats a la diversitat de gènere, d’orígens, entre d’altres, que dificulten l’apropament entre veïns i veïnes als barris i a les ciutats.

A la presentació, l’alcaldessa de Santa Coloma ha estat acompanyada pel tinent d’alcalde de Comerç i Mercats, Esteve Serrano; el tinent d’alcalde de Convivència, Antonio Carmona; la presidenta de l’ACI, Laia Muñoz; i la presidenta de Fondo Comerç, Mª Teresa Castellví. En paraules de l’alcaldessa "aquesta iniciativa transmet allò que ens uneix a tots i a totes, l’estima per la ciutat; i alhora", ha afegit Núria Parlon "destaca la importància de treballar plegats perquè Santa Coloma continuï sent un lloc d’oportunitats i bon veïnatge". L'alcaldessa ha volgut agrair especialment la col·laboració en aquest projecte de la Xarxa de Valors, el sector de la restauració colomenca i les dues associacions de comerciants de la ciutat, l'ACI-Tot a mà i Fondo Comerç.

La nova iniciativa se centra en els bars i restaurants de la ciutat, com espais relacionals, de trobada i convivència de molts ciutadans i ciutadanes. Les estovalles anti-rumors compten amb el recolzament dels responsables d’aquests establiments que ha rebut assessorament previ dels tècnics de la Xarxa de Transmissió de Valors. La campanya parteix amb aquests 31 bars i restaurants adherits, però està oberta a tots aquells establiments de restauració que vulguin formar-ne part. La relació dels establiments col·laboradors es pot consultar aquí.

La Xarxa, pionera en la lluita contra els rumors i prejudicis

La Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius per la convivència es va crear al 2004 a Santa Coloma, amb l’impuls de l’Ajuntament de Santa Coloma. Va ser un projecte pioner a l’Estat espanyol en la lluita contra els rumors i prejudicis. A dia d’avui ja compta amb 365 adhesions de ciutadans i ciutadanes i de 61 entitats colomenques, tots ells membres que contribueixen a la convivència ciutadana i bon veïnatge a Santa Coloma des del seu àmbit més proper d’actuació.

A diferència d’altres iniciatives que han a anat sortint als darrers anys, la Xarxa, a més d’aquest treball anti-rumors, fa sensibilització, foment de l’associacionisme emergent, formació i diàleg intercultural i religiós, a partir de diferents activitats, tallers, xerrades, entre d’altres, a diferents col·lectius de ciutadans i ciutadanes.

Exemples d’aquest treball actiu i continuat de la Xarxa ho veiem amb dades. Només al curs 2012-2013, s’han realitzat més de 150 accions formatives anti-rumors sobretot als centres d’ensenyament secundari i a diferents associacions o col·lectius professionals específics. En total, més de 1.000 ciutadans i ciutadanes han participat en aquests tallers on es faciliten eines per afavorir la bona convivència ciutadana.