Una trentena d'agents cívics i de mobilitat fan prevenció d’actes incívics

Des de la passada setmana, set agents cívics i una vintena d’agents de mobilitat estan informant i fent prevenció d’actes incívics a la ciutat, a partir del projecte de sensibilització ciutadana en marxa “No em trenquis el cor”.

Amb l'eslògan “No em trenquis el cor” com a encapçalament del material divulgatiu i informatiu, l'Ajuntament de Santa Coloma, a través dels agents cívics i dels agents de mobilitat,  està realitzant prevenció dels actes incívics que es produeixen a la ciutat, mitjançant punts d’informació i fent recorreguts pels barris.

Set agents cívics i una vintena d’agents de mobilitat són, en primera instància, els que actuen contra les males conductes de la minoria de persones, el comportament de les quals suposa un greu perjudici per a la col•lectivitat, tant des del punt de vista de la salubritat com des del cost econòmic que representa per a l'Ajuntament, el fet d’eliminar la brutícia addicional que origina l'incivisme en els espais públics.

Amb aquest projecte, presentat recentment per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon,  es donen a conèixer de manera realista, mitjançant imatges clares i evidents, accions incíviques que es produeixen de forma freqüent a la ciutat. Incivismes com l'abandó d'excrements de gossos; la destrossa de mobiliari urbà a causa d'actes vandàlics; les pintades a les façanes dels edificis públics o privats i en espais comuns; la col•locació de propaganda en llocs no autoritzats; l'abocament d'escombraries dels contenidors, i les molèsties per botellones i sorolls són alguns dels comportaments que es visualitzen com a exemples de conductes que s'han d'eliminar.

Les despeses del incivisme

El material que lliuren a la ciutadania els agents cívics –en un punt de informació ubicat cada dia en un espai diferent i a la ciutat- i els agents de mobilitat, explica el cost que suposa per a tots la neteja viària (5 milions d'euros) i recorda l'existència de les ordenances municipals i les sancions per a les conductes incíviques. L'Ajuntament gasta 750.000 euros a l'any a recollir residus voluminosos del carrer, 225.000 euros a reposar el mobiliari urbà i 1,31 euros per habitant a netejar les façanes, entre altres xifres.

L’alcaldessa de Santa Coloma defineix el projecte com “una acció de millora permanent de la ciutat, que s'ha de desenvolupar amb la complicitat de la població i la corresponsabilitat de les entitats ciutadanes”. L’alcaldessa recorda que la frase ‘No em trenquis el cor’ respon al sentiment que ens queda als colomencs i a les colomenques cada vegada que una persona es comporta de manera incívica a la ciutat que estimem i que es casa nostra”.

Punts d'informació "No em trenquis el cor"

Les ubicacions de les properes setmanes dels punts d''informació dels agents cívis són:

Dilluns 14 de març -  Pza.Olimpo
Dimarts 15 de març -  Pza.Manelic/Av.Generalitat
Dimecres 16 de març - Pza.Barri Llati
Dijous 17 de març -  Jardín José Sánchez/Av.Banus
Divendres 18 de març - Mercado Singuerlin

Dilluns 21 de març -  R.San Sebastian/Segarra 
Dimarts 22 de març - Pza.Manelic/Av.Generalitat
Dimecres 23 de març - Pza.Pau Casals/ Av.Sta.Coloma
Dijous 24 de març -  Can Sistere/San Carlos 
Divendres 25 de març -  Pza.Reloj

* Horari: d'11 a 13 i de 17 a 19:00.