Una Festa molt tradicional

Gegants, capgrossos, dracs, dimonis, castellers, trabucaires, puntaires...envaïran els carrers de la ciutat per celebrar la Festa Major en sintonia amb les arrels de la cultura popular catalana.

Un any més, la cultura popular catalana tindrà una nutrida representació a la Festa Major d'Estiu de Santa Coloma i les nostres tradicions es faran molt visibles pels carrers de la ciutat.

De fet, en el primer acte de la Festa Major, el seguici inaugural que organitza el Centre de Tradicions Populars Catalanes Joan Pairó ja hi podem destacar la participació de la Colla de Trabucaires, Colla de Gegants i Capgrossos, Grallers de Santa Coloma, Grup de Danses Triballcoloma, Colla de Castellers, Colla de Draconaires, i Colla Vella de Diables. Serà el divendres 31, a partir de les 19.30 hores, amb plantada al passeig Mossèn Jaume Gordi i posterior recorregut pels carrers Rafael de Casanova, Sagarra, rambla Sant Sebastià i plaça de la Vila.

Gegants i Correfoc

La Trobada de gegants que organitza el dissabte 1 la Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma de Gramenet serà una altra cita de la Festa amb les arrels tradicionals. El recorregut anirà per Av. Francesc Macià, C. Major, C. Josep Anselm Clavé, plaça de la Vila, Pg. Llorenç Serra, Av. Francesc Macià i plaça de l’Olimp. Les colles convidades són Argelès de la Marenda (Argelès sur Mer), El Masnou,El Vendrell, Sant Andreu de Llavaneres, Canovelles, Gegants de la Casa d’Aragó i Capgrossos del Raval. Hi haurà un plantada a la plaça de l’Olimp a les 16.30 hores i la sortida del seguici es farà a les 17.45 hores.

A les 22.00 hores del mateix dissabte prendrà el relleu el Correfoc des de la plaça de la Vila passant per Pg. de Llorenç Serra, Av. Santa Coloma i final a la plaça de Pau Casals.
Hi participen: Trabucaires de Gracia, Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet, Castellers de Santa Coloma de Gramenet, Poll Foll de Ripollet, Mula de Sant Feliu, Colla de Diables de Sant Andreu, Colla vella de Diables de Santa Coloma de Gramenet i Colla de Draconaires de Santa Coloma. Organitza: Colla de Draconaires de Santa Coloma de Gramenet.

I per tancar aquest dissabte tan mogut, Folk SC amb Se’n FA una al Jardí de Can Roig i Torres a partir de les 22.30 hores. Ho organitza: Triballcoloma.

Puntaires, castellers i jotes

Diumenge 2 (10.30) ens llevarem amb la XV Trobada de puntaires a la Rambla Sant Sebastià que organitza l'Associació de Puntaires de Santa Coloma. A les 12.00 hores, Trobada castellera a la plaça de la Vila amb cercavila a les 11.30 amb sortida des de la plaça Manent Amb la participació de les colles de la Sagrada Família, Badalona i Santa
Coloma. Organitza: Colla de Castellers de Santa Coloma de Gramenet.

I per dinar, "Migada Popular" a la pèrgola del parc d'Europa, des de les 12.00 hores, Organitza: Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Santa Coloma. A la tarda, Festival de jotas de la Casa de Aragón Virgen del Pilar a la plaça de la Vila (19.00).

Punt i final amb sardanes

El dilluns 3, la Festa Major es tancarà amb una Audició de sardanes amb la cobla La Bisbal Jove al Jardí de Can Sisteré a les 19.00 hores. Amb l'organització a càrrec del Patronat Pro-Aplec i Amics de la Sardana.