Una Festa Major molt "tradicional"

Com és habitual, les tradicions més arrelades de la cultura popular catalana tenen un fort protagonisme en el programa de les festes.

Gegants, capgrossos, timbalers, diables, castellers, sardanistes, bruixes, trabucaires, puntaires...envairan els carrers de Santa Coloma durant els 4 dies de la Festa Major d'Estiu. Com cada any, les tradicions populars catalanes estan àmpliament representades en el programa d'actes.

De fet, la Festa Major s'obre el divendres 4 amb un seguici inaugural encapcalen com cada any els Trabucaires de Santa Coloma i que sortirà de  l'Església Major a les 19:30 h. Organitzat per les entitats del Centre de Tradicions Populars Catalanes Joan Peiró recorrerà pg. de Mossèn Jaume Gordi, c. Rafael de Casanova, c. Sagarra, Rambla Sant Sebastià i pl. de la Vila.

Dissabte 5, viurem una jornada de foc. Per escalfar motors, a les 18 h als Jardins de Can Sisteré la Colla Jove de  Diables de Santa Coloma ens aproparà al seu món de màscares infernals i malabarismes impossibles amb un taller i una exposició sobre les seves activitats. Aquesta trobada servirà com a prèvia de la gran nit del foc que es viurà amb el Correfoc de Festa Major, a partir de les 22 h a la plaça de la Vila, a càrrec de la Colla de Diables de Santa Coloma. L'endemà, diumenge, a les 20 h tindrà lloc el correfoc infantil amb sortida a la plaça de l'Església i itinerari per pg. de Mossèn Jaume Gordi, carrer de Rafael de Casanova, carrer de Sant Silvestre, carrer de la Mare de Déu de Montserrat i plaça Catalunya.

Menys llum i menys soroll trobarem a la Trobada Gegantera de la Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma de Gramenet amb plantada a les 17:30 h del mateix dissabte a la plaça de la Vila. A partir de les 18 h presentació de colles i balls i inici del recorregut a les 19:30 h.

Laietans de Gramenet, Castellers de Figueres i Castellers de Santa Coloma són las tres colles que participaran en la Trobada Castellera de Festa Major, diumenge 6, a partir de les 12 h a la plaça de la Vila. Enguany es celebra el 30è aniversari dels organitzadors, Castellers de Santa Coloma.

A la mateixa hora, sardanes amb Cobla Marinada a la plaça de l'Església per commemorar el centenari de l'Església Major. I dilluns 7, als Jardins de Can Sisteré més sardanes amb la Cobla Bisbal Jove, a partir de les 19 hores.

I cita obligada a la Rambla Sant Sebastià, el diumenge a partir de les 10:30 h: l'Associació de Puntaires de Santa Coloma de Gramenet ens porta la tradicional Trobada de Puntaires de les festes.