Una delegació de municipis turcs visita Santa Coloma

El primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, Joan Carles Mas, i la Tinenta d’Alcalde, Núria Parlon, han donat la benvinguda a la delegació de Kavak i Beypazari en la visita als ajuntaments de Santa Coloma i Viladecans

Aquesta visita s’emmarca en un projecte europeu per a promoure el diàleg entre la societat civil de Turquia i de la Unió Europea que porten a terme la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el seu equivalent turc, la Türkiye Belediyeler Birliði.  

En la trobada a Santa Coloma els municipis turcs es van interessar per l’aposta del consistori per la regeneració urbana integral que s’està implementant sota tres grans projectes: la Iniciativa Urbana d’intervenció integral a la Serra d’en Mena (Fondo, Raval, Santa Rosa i els Safaretjos), el Projecte d’intervenció integral als Barris Centrals, inclòs en la convocatòria 2008 de la Llei de Barris i el Projecte d’intervenció integral a la Serra d’en Mena (Llei de Barris de 2004). L'explicació de les polítiques de dinamització comercial que es porten a  terme des de l’Ajuntament van anar a càrrec del regidor Esteve Serrano.   

Posteriorment es van traslladar als diferents centres de formació ocupacional que té Grameimpuls a la ciutat i van visitar el Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar on, acompanyats de la Tinenta d’Alcalde Núria Parlon, van conèixer les polítiques juvenils que s’impulsen des de l’Ajuntament.

Aquest intercanvi d’experiències i de bones pràctiques servirà perquè els ajuntaments turcs elaborin estratègies i plans de gestió a aplicar als seus municipis, així com per a iniciar les bases per a futures col·laboracions en el marc de la cooperació i bona governança.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al treball transversal del Gabinet de Seguiment d’Inversions i Llei de Barris de l’Àrea d’Alcaldia amb el Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Àrea de Serveis a la Persona, per una banda, i de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb el de Viladecans.