Un treball sobre el racisme als EUA guanya el premi Joan Gomis

El passat dimarts l'alcaldessa Núria Parlon va lliurar el premi a una alumna de l'IES Les Vinyes

A aquest certamen poden concórrer, cada curs, els treballs de recerca fets pels estudiants de centres de batxillerat de Santa Coloma de Gramenet que tractin sobre la solidaritat, la cooperació, els drets humans i la pau. Tots els treballs presentats en aquesta convocatòria i dels 5 anys anteriors es Poden consultar al Fons documental de Solidaritat i Cooperació Joan Gomis de la Biblioteca Central.

Enguany, el treball seleccionat ha estat 'Separated but equals. El racisme a EUA' com a guanyador del Certamen de Treballs de Recerca Premi Joan Gomis de l’edició 2010. Aquest és un treball de temàtica i de contingut que entra de ple en el propòsit del premi i que és d’una excel·lent qualitat. La seva autora és Núria Caballero Reverte, alumna de 2on de batxillerat de l’IES Les Vinyes i el tutor de recerca és el professor David Ballester.

Aquest premi és una acció de sensibilització proposada pel departament de Cooperació i Solidaritat orientada al conjunt d’estudiants de primer i segon de batxillerat dels centres d’ensenyament de secundària de la ciutat, aprofitant l’obligatorietat del curriculum escolar oficial de la realització d’un treball de recerca amb la supervisió d’un professor tutor.

En aquest cas, es vol fomentar i destacar o premiar, els projectes realitzats en relació amb aquesta temàtica en un sentit ampli i alhora relacionar els estudiants i professors amb el fons documental especialitzat en aquest àmbit (anomenat fons Joan Gomis) ubicat a la segona planta de la Biblioteca Central.

La selecció dels treballs presentats va a càrrec d’un jurat presidit per l'alcaldessa, Núria Parlon, i format per tècnics dels serveis de joventut, educació, biblioteques i Solidaritat i Cooperació. El premi consisteix en un objecte de regal i un val per a llibres per valor de 180 €.