Un repàs al Pla d'Acció Municipal a través d'emissions a YouTube

De l’1 al 10 d’abril, es durà a terme «La setmana del PAM a la xarxa» en què s’emetran més d’una vintena d’activitats. Es faran debats sobre temes de ciutat que es pre-enregistraran amb la ciutadania que s’hi inscrigui.

L’Ajuntament ha organitzat «La setmana del PAM a la xarxa», la programació de més d’una vintena d’activitats per repassar les accions i millores que s’estan duent a terme a Santa Coloma en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023. De l’1 al 10 d’abril, s’emetran diferents continguts al Canal Gramenet de YouTube com ara debats, concursos, reality show o reportatges, entre d’altres, que hauran estat enregistrats prèviament amb la participació de la ciutadania que estigui interessada. La programació d’emissió i les dates d’enregistrament de les activitats es poden consultar a www.gramenet.cat/pam.

Entre les activitats que s’han organitzat, destaca una sèrie de debats sobre temes de ciutat, com per exemple l’urbanisme, la sostenibilitat o el benestar de les persones, en què podran intervenir les entitats i el públic en general juntament amb els regidors i les regidores. El programa també inclou entrevistes, per parlar de les polítiques i els compromisos municipals; reportatges sobre les accions socials, els projectes de convivència o el comerç local; concursos i jocs per conèixer les persones i els espais de la ciutat; o tallers i activitats esportives per fomentar valors cívics i d’igualtat d’oportunitats, entre altres propostes. 

Com participar-hi

1.  De manera presencial: inscrivint-se als concursos, debats, etc. que s’enregistraran prèviament a les emissions de YouTube.

2.  Enviant una qüestió, opinió o suggeriment que es vulgui tractar en el transcurs de les emissions a pam@gramenet.cat o per WhatsApp al 628 90 34 36.

3.  Passant per les oficines del PAM on es lliurarà un pack de participació i es recolliran les propostes:

  • Matins: Ajuntament. 1a planta. De 9  a 14h
  • Tardes: Centre Pompeu Lab (c. Pompeu Fabra, 22). De 17 a 20 h.

4.  Seguint les emissions en pantalla gegant de l’1 al 10 d’abril al Cafè PAM, al Pompeu Lab (entrada lliure). 

Calendari d’enregistrament dels debats

  • 21 març (18 h) / Ajuntament. «L’espai públic és vida». Via pública, parcs i jardins, neteja, gestió dels residus i civisme.
  • 22 març (18 h) / Aula Ambiental Isabel Muñoz de Can Zam. «L’entorn és vida». Resiliència i adaptació climàtica, energia sostenible o benestar animal. 
  • 24 març (18 h) / Centre Cívic Llatí. «El benestar és vida». Drets i polítiques socials, habitatge i pobresa energètica.
  • 25 març (18 h) / La Ciba. «La igualtat és vida». Igualtat de gènere, violència contra les dones, treball i oportunitats per a les dones.
  • 31 març (18 h) / Centre Cívic Can Franquesa. «La gent és vida». Salut, gent gran i polítiques d’accessibilitat.
  • 19 d’abril  (18.30 h) / Biblioteca de Singuerlín-Salvador Cabré. Debat final Fòrum del PAM (emissió en directe). Resum d’aportacions ciutadanes.

El PAM 2020-2023

El Pla d’Acció Municipal 2020-2023 comprèn un total de 302 accions, consensuades per entitats, associacions, col·lectius i diferents persones i sectors de Santa Coloma, que determinen un full de ruta a desenvolupar en aquest període amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de millora de la ciutat. El Pla es basa en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), promoguts per les Nacions Unides (ONU) en el marc de l’Agenda 2030, i es desenvolupa a la ciutat al voltant de sis eixos: Reducció de les Desigualtats, Educació de Qualitat, Igualtat de Gènere, Acció Climàtica, Ciutats i Comunitats Sostenibles, i Aliances per als Objectius.