Un miler de persones han participat en la primera festa d’ExpAliments celebrada al campus de l’Alimentació de Torribera . El públic assistent ha pogut aprendre a fer plastilina amb ingredients de cuina, tastar un pa de pessic al microones o participar d’un taller sobre esferificacions i cucs comestibles, entre d'altres activitats. Amb aquesta jornada el campus ha obert les portes al públic general oferint un programa d’activitats per a totes les edats sobre l’alimentació i les seves bases científiques, sobre nutrició i dietètica i sobre la recerca més actual en aquests camps.
El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, juntament amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon, han visitat el campus i han gaudit d’alguns dels tallers de la festa d’ExpAliments, una activitat que s’emmarca dins la Setmana de la Ciència 2010.
L’alcaldessa de Santa Coloma ha destacat “la implicació Mercats Municipals de Santa Coloma, dels alumnes i professors del Campus en aquesta primera festa per conèixer les noves instal•lacions universitàries a la nostra ciutat, una jornada que ha tingut molt bona acollida per part de la ciutadania". En aquest sentit, “els colomencs i colomenques han pogut conèixer un projecte estratègic de ciutat, una molt bona carta de presentació, que no serà l’única; continuarem treballant plegats, la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament i Diputació per a posar en marxa nous projectes dins el Campus”.
Més ExpAliments
ExpAliments és una iniciativa amb voluntat de futur, per donar a conèixer al públic els camps de coneixement dels ensenyaments que s’imparteixen al campus de l’Alimentació de Torribera, així com la recerca que s’hi duu a terme. Així ho ha constat Claudi Mans, delegat del Rector com a coordinador del Campus de l’Alimentació de Torribera que ha manifestat que “l’èxit d’aquesta primera edició ens impulsa a repetir-la el proper any. Estic molt satisfet perquè ExpAliments ha interessat a la gent que formem part de la UB, als ciutadans de Santa Coloma que han pogut veure la restauració que s’ha fet dels edificis i del recinte i moltes famílies”. També han participat d’aquesta emblemàtica jornada la gent gran de les aules d’extensió universitària de Santa Coloma.
En l’organització han participat professors i alumnes de la Facultat de Farmàcia i de la Facultat de Química de la UB, així com investigadors de l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA•UB). L’acte ha comptat amb el recolzament de l’Ajuntament de Santa Coloma i de la Diputació de Barcelona i amb el suport del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.