Un jardí recordarà el darrer alcalde republicà de Santa Coloma

Demà tindrà lloc l’acte d’inauguració del Jardí de José Berruezo Silvente, en homenatge al darrer alcalde republicà de Santa Coloma de Gramenet.

Santa Coloma de Gramenet, a 26 de desembre de 2010. Demà 27 de gener, a les 17.00, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, presidirà l’acte d’inauguració del jardí José Berruezo Silvente, una nova zona enjardinada, ubicada entre el carrer Major i el carrer de Santa Rosa (plaça d’en Baró), al barri del Riu Nord de Santa Coloma de Gramenet. La denominació d’aquest espai és un homenatge al que fou alcalde republicà de Santa Coloma, en el període 1937 i 1939, i un reconeixement a una de les figures històriques més importants de la ciutat al segle XX.

A l’acte d’inauguració l’alcaldessa Núria Parlon descobrirà una placa commemorativa en record a José Berruezo, acompanyada per representants de diferents entitats de la ciutat. L’acte finalitzarà amb l’actuació dels alumnes de l’Escola de Música Can Roig i Torres.

Les associacions colomenques Comissió Antifeixista 27 de Gener, el Centre Excursionista Puigcastellar i el Grup d’Història José Berruezo i Silvente han estat les entitats impulsores d’aquest acte de reconeixement. En el darrer Ple Municipal (23 de desembre de 2010) es va aprovar la denominació de “jardí de José Berruezo”, a proposta de la Comissió de Patrimoni Arquitectònic, Cultural, Natural i per a la Normalització Lingüística i d’entitats de la ciutat.

Demà 27 de gener de 2011 farà 72 anys que les tropes franquistes posaren fi a la 2a. República a Santa Coloma. José Berruezo va desenvolupar un paper clau en aquells moments difícils.

Per a més informació:

Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo / Ana Belén Pérez
93 462 40 12 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat