TV3 emet aquesta nit el documental històric “Santuaris de l’antifranquisme” amb protagonistes colomencs

La peça recull la darrera entrevista amb Lluís Hernández. El programa de la cadena autonòmica “Sense ficció” dedica aquesta nit el seu temps a les lluites socials de segle XX amb l’emissió de dos documentals “Santuaris de l’antifranquisme” i “Quilapayún, más allà de la canción”.

“Santuaris de l’antifranquisme” és un documental de la Fundació Periodisme Plural que s’emet aquest dimarts a les  21.55 hores a TV3.  La cinta s’endinsa en el temps en què monges i capellans catalans es van posicionar activament contra la dictadura franquista als anys 60 i 70. Al documental es fa un repàs de la lluita contra la dictadura que es va desenvolupar des de les parròquies, com va ser el cas de Santa Coloma de Gramenet, i des de les organitzacions comunistes.

La investigació recull el testimoni del que va ser alcalde de Santa Coloma, Lluís Hernández, a la que va ser la seva darrera entrevista. També apareix el testimoni de Jaume P. Sayrach, altre dels mossens que va desenvolupar la seva activitat pastoral, antifranquista i política a la nostra ciutat.