Trobada d'11 joves palestins en el marc del programa municipal de cultura per la pau 'Joves i Cooperació'

Fins al 10 d'abril, Santa Coloma acollirà 11 joves palestins que participaran en activitats d'intercanvi cultural amb d'altres joves i entitats de la ciutat.

Santa Coloma de Gramenet acollirà, de dilluns 4 a diumenge 10 d'abril, la Trobada de Joves Palestins per la Pau, en total 11 joves que formen part de l'associació Madaa Creative Center del barri de Silwan (Jerusalem), per a participar en diverses activitats de cultura per la pau i intercanvi amb d'altres joves i entitats colomenques, en el marc del projecte municipal «Joves i Cooperació». L'Ajuntament de Santa Coloma ha fet possible aquesta trobada amb la col·laboració de l'associació TEMYQUE (Tengo Esclerosis Múltiple y Qué), a més de la participació d'entitats, instituts i bars i restaurants de la ciutat.

Dimarts 5 d'abril tindrà lloc la recepció institucional als 11 joves palestins (de 13 a 19 anys) a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Coloma (17.30h), acte presidit per l'alcaldessa Núria Parlon, i al que també assistiran el president de la comunitat palestina a Catalunya, Ibrahim Beisani, dos coordinadors de Madaa i la directora del Centre de dones del barri de Silwan. L'acte està obert a la ciutadania i al teixit associatiu de solidaritat i cooperació colomenc.

Durant la setmana que estaran a Santa Coloma està previst que els joves palestins participin en tallers a diversos instituts de la ciutat (Puig Castellar, Terra Roja, Ramon Berenguer IV) i que tinguin trobades d'intercanvi juvenil, cultural i esportiu amb diferents entitats i associacions colomenques. La trobada finalitzarà dissabte 9 d'abril (18h) amb una actuació de ball tradicional palestí (dabka) per part dels membres de Madaa Creative Center, al CRJ Mas Fonollar (C/ de Sant Jeroni, número 1-3). A més de Santa Coloma, està previst que visitin el Camp Nou i el Cosmocaixa.

La proposta de celebrar la Trobada de Joves Palestins per la Pau a Santa Coloma va sorgir arran de la visita a la nostra ciutat de Jawad Siyam, activista palestí i director de Madaa Creative Center.

Programa municipal 'Joves i Cooperació'

En matèria de drets humans, l'Ajuntament de Santa Coloma té en marxa el programa 'Joves i Cooperació'. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fer conèixer el treball diari de nois i noies d'arreu del món, promovent la consciència ciutadana per integrar la cultura per la pau en el nostre dia a dia. Alhora també treballar per la pau, el diàleg i la convivència a través de la creació d'espais de trobada entre els joves de diferents orígens, que afavoreixin els processos d'identificació i coneixement mutu.