Tria el color dels Laietans!

La nova colla castellera organitza una consulta popular entre la ciutadania colomenca per triar el color de la seva camisa.

En el món casteller, el que distingeix una colla castellera d’una altra és el color de la camisa. Aquest color ha de tenir relació amb quelcom identitari de la ciutat que l’acull, però quan la colla s’acaba de crear la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) estipula que han de portar camisa blanca. No és fins el dia del seu bateig, una trobada on la colla assoleix castells de gamma de 6, que la colla pot vestir el seu color per sempre.

A Santa Coloma, la nova colla castellera, els LAIETANS DE GRAMENET,  celebra el proper dissabte 14 de juny el seu bateig, el dia en què es coneixerà el color de la seva camisa. Donada la importància de l’elecció, els Laietans volen que tots els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma tinguin l’oportunitat de dir la seva, i han organitzat una consulta popular amb aquest objectiu, triar el color de la seva camisa.

En una assemblea s’han triat quatre colors per a la a camisa que a es consideren representatius de la ciutat:

  • Groc intens. Motiu: Ginesta, rovell d’ou o terrissa de la muntanya del Puig Castellar. La muntanya que acollia els Laietans té la terra d’aquest color. El rovell d’ou és la promesa d’una nova vida, d’il·lusions i de creixement. La Ginesta és un arbust molt prolífer a la Serra Marina amb unes flors estiuenques d’aquest color que pinta el nostre paisatge.
  • Verd. Motiu: Gramínia, Grama i vinya. El nom de Gramenet prové d’aquesta planta. Considerada per a molts com una mala herba, és una planta molt resistent que s’adhereix a la terra amb unes grans arrels. Són de la família de les gramínies el blat, l’ordi, el bambú o la canya entre d’altres. També és el color de les vinyes que poblaven parts de les faldes dels turons de la ciutat.
  • Vermell. Motiu: Maduixots. A la Santa Coloma de Gramenet de principis de segle XX, abans de convertir-se en ciutat dormitori, quan era destí d’estiueig de moltes famílies d’Aragó, un dels atractius de la ciutat eren els maduixots que creixien a la llera del riu.
  • Lila. Motiu: Flor de la Lavanda. La lavanda és una planta aromàtica de la mediterrània. És una planta molt resistent que aguanta bé els canvis als quals es veu sotmesa.

Per vota el color de la camisa s'ha de clicar aquest enllaç.