Tres dies de Mostra d’Arts Escèniques

Les famílies, l’alumnat i el professorat de 16 centres escolars pugen a l’escenari del Sagarra. Al llarg de tres dies, la Mostra acull funcions de teatre, música, dansa i cinema.

Els dies 11, 12 i 13 de maig s'està celebrant la 5a Mostra d’Arts Escèniques, activitat que forma part del Pla educatiu d’entorn (PEE). Enguany,  un total 2.750 persones —la gran majoria alumnes— passaran pel Teatre Sagarra. Hi actuaran 403 actors i actrius, alumnes de 16 centres públics i concertats, de primària i de secundària —un d’ells, de Badalona—, que presentaran 19 espectacles de teatre, música, dansa i cine, en horari de matí i tarda. La presentació i l’animació aniran a càrrec de l’associació teatral Denominació d’Origen, La Banda del Passatge i els alumnes de màgia de l’Institut Ramon Berenguer IV. El dia 13 tindrà lloc la cloenda amb les actuacions dels alumnes de les escoles Sant Just i Mercè Rodoreda i dels instituts Can Peixauet i Torrent de les Bruixes que, durant el curs, han fet els tallers del PEE.

La Mostra va néixer al llarg del curs 2006-2007, paral·lelament al PEE, amb l’objectiu d’exposar el treball que fan els centres educatius colomencs en aquest camp creatiu i d’incentivar les activitats artístiques dels escolars i de la comunitat educativa en general. La Mostra acull les actuacions de l’alumnat, del professorat i de les famílies que han assistit a algun curs de música, teatre o dansa organitzat pel PEE, o bé aquelles obres o produccions artístiques creades pels centres educatius. També s’hi presenten treballs audiovisuals.

La Mostra esdevé un punt de trobada dels centres i un mirall de la creació artística  colomenca. Els i les artistes, els seus companys i companyes d’aula, les respectives famílies i el professorat, en un lògic intercanvi de rols, conformen el públic d’aquest esdeveniment ciutadà. L’autora del dibuix representatiu de la V Mostra és Andrea Zafra Martín, alumna de 6è de primària de l’Escola Sant Just, guanyadora del concurs convocat per a l’ocasió. Al Teatre hi haurà una exposició de tots els dibuixos que s’han presentat en aquest certamen.

Hi participen les escoles Sagrada Família, Beethoven, Rosselló-Pòrcel, Sant Just, Primavera, Ausiàs March, Mercè Rodoreda i Tanit, i els instituts Ramon Berenguer IV, Can Peixauet, Les Vinyes, Terra Roja, Puig Castellar, Torrent de les Bruixes, La Bastida i Barres i Ones.

El Pla educatiu d’entorn aposta per un ensenyament integral, arrelat i innovador
La Mostra d’Arts Escèniques és una iniciativa que forma part del Pla educatiu d’entorn (PEE). Aquest Pla és una proposta educativa innovadora que pretén donar resposta a múltiples necessitats de la nostra societat. S’adreça a tot l’alumnat i a la comunitat educativa en general, però manifesta una sensibilitat especial amb als sectors socials més desafavorits. El PEE vol propagar una educació integral, contínua, arrelada, inclusiva, cohesionada i en xarxa. Els  objectius bàsics dels PEE són: promoure la cohesió social; garantir l’èxit dels alumnes, i fomentar la llengua catalana com a eix vertebrador en un marc multilingüe. El PEE es presenta com un instrument per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves de la nostra societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i dels joves.