Treballs d'arranjament a la Font Sant Roc

Aquest dijous 18 d'octubre el Consorci del Parc Serralada de Marina inicia les actuacions de manteniment de l'entorn de la Font de Sant Roc en coordinació amb l'Ajuntament de Santa Coloma. Aquesta actuació s'allargarà unes tres o quatre setmanes i consistirà bàsicament en l'arranjament de la placeta de la Font, instal•lació d'un punt de recollida d'aigües de pluja, construcció d'un banc de pedra i neteja de l'entorn. El cost serà de 13.850 euros íntegrament a càrrec del Consorci Parc Serralada de Marina.

El Consorci del Parc Serralada de Marina amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat comença les actuacions a la zona de la placeta i espais adjacents de la Font de Sant Roc també coneguda com la Font del Drapet. Els treballs consistiran en tres tasques:

  • Arranjament de les infiltracions d’aigua del mur esquerre de la placeta, i conducció de les aigües de drenatge.
  • Arranjament de la font del torrent amb substitució del revestiment ceràmic actual per pedra de licorella i reparació de diferents peces de coronament dels murs pròxims.
  • Arranjament i reparació d’alguns desperfectes en punts dels  murs de la zona, anivellament amb formació de canal i plantació puntual d’algunes espècies.

A més està previst la formació d’un banc de pedra imitant els murs que es troben en l’entorn. Aquest banc s’instal•larà en una zona on hi ha una placa commemorativa  per sobre de la placeta de la Font. I finalment s’ha inclòs en aquestes actuacions la neteja de l’espai concretament d’acúmuls  de pedres i restes d’obra.