Tot preparat per a la Festa Major d’Estiu

L’Ajuntament pren mesures extraordinàries i addicionals de seguretat als punts de més concentració ciutadana. Chenoa, Loquillo i Els Amics de les Arts són alguns dels noms destacats del cartell de la #festacoloma2017

Tot està preparat a Santa Coloma de Gramenet per gaudir aquest cap de setmana de la Festa Major d’Estiu, l’esdeveniment més popular de l’any a la ciutat. Més de vuitanta activitats adreçades a tots els públics conformen de l’1 al 4 de setembre un programa d’actes que enguany té un marcat accent solidari i reivindicatiu contra les agressions i discriminacions sexistes i LGTBI. Amb les paraules igualtat, civisme i respecte penjades en pancartes i cartells, Santa Coloma vol ser en els propers dies ciutat “Lliure de violències sexistes”.

Els diversos actes previstos combinen la presència de grans noms de l’escena musical, activitats adreçades a les famílies i propostes lúdiques organitzades per les entitats colomenques. El xef Víctor Quintillà i la sommelier Mar Gómez, del restaurant local Lluerna, distingit amb estrella Michelin, seran els pregoners (divendres 21 hores, plaça de la Vila).

A l'apartat dels concerts destaquem l’actuació el dia 1 de setembre (22 hores, plaça de la Vila)  d’Els Amics de les Arts. La nit de dissabte actuarà Chenoa (22.30 hores, plaça de la Vila). El Sintonitzza, festival de música independent que se celebra dins de la festa al parc d’Europa d’aquesta ciutat, comptarà el dissabte (21 hores) entre altres grups reconeguts amb La Banda Trapera del Río. Diumenge a la nit actuarà (23 hores, plaça de la Vila) Raggatunning, i el dilluns al mateix escenari (23 hores), Loquillo, que presentarà el seu nou disc, Salud y rock and roll. D’altra banda, dins de la Festa, el Teatre Josep Maria de Sagarra obrirà la programació de tardor el dia 2 (21 hores) amb el xou 20 años de Marisol a Pepa Flores.

Mesures addicionals i extraordinàries de seguretat


En el marc de la Festa Major d’Estiu, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet posa en marxa diferents mesures addicionals i extraordinàries de seguretat i prevenció, degut als atemptats de Barcelona i Cambrils del passat 17 d’agost.

Així, de l’1 al 4 de setembre, està previst instal•lar 16 punts d’accés i filtre a les zones de la ciutat que tindran més concentració ciutadana durant les festes. Entre aquestes zones, destaquem quatre llocs de màxima concentració, que són la plaça de la Vila, el parc de Can Zam, el parc d’Europa i la plaça del Rellotge. Aquests punts de filtre a la via pública estaran especialment identificats i s’afegiran als dispositius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

Tot el dispositiu de seguretat habitual durant les festes es completarà enguany amb 62 persones de serveis de seguretat privada.

Entre les mesures de prevenció que es posen en marxa, destaquem que es limitarà l’aforament a la plaça de la Vila a 5.000 persones i que l’accés a les zones de major confluència no es podrà fer amb llaunes de begudes ni amb ampolles de vidre.  Si es porten ampolles de plàstic no podran tenir tap, hauran d’estar obertes.

En aquest sentit, està prevista la col·locació de barreres arquitectòniques a diferents punts de la ciutat, com ja es va realitzar a les immediacions del parc de Can Zam amb motiu dels festivals Rock Fest i TomorrowLand. Aquestes barreres són de tipus New Jersey i realitzen una tasca preventiva i de seguretat en l’accés de vianants.

L’Ajuntament compta i agraeix per avançat la col•laboració de la ciutadania per atendre els requeriments dels agents de seguretat que hi treballaran especialment durant els dies de la festa perquè tothom gaudeixi, amb el civisme i el respecte que sempre caracteritza aquest esdeveniment.

Altres activitats de la Festa

No falten les activitats esportives; les de caire tradicional, com la Trobada de Gegants (dia 2, 17.30 hores, plaça de Montserrat Roig), la Mostra de puntaires (diumenge dia 3, 10.30 hores a la plaça de la Vila) o el Correfoc (dia 2, 22 hores, plaça de l’Església) i la presència i protagonisme d’artistes locals. També hi ha noves exposicions al Centre Cultural Can Sisteré i al Museu. La Fira d’entitats i la fira d’atraccions els quatre dies de la festa i l’esperat piromusical (dilluns, 22.30 hores) al recinte del parc de Can Zam són altres atractius de la festa Colomenca que organitzen l’Ajuntament i la Comissió de Festes.

Més informació sobre la Festa Major d’Estiu de Santa Coloma de Gramenet al web  municipal (www.gramenet.cat/festacoloma2017).