Tornen els patis oberts a tres escoles

Aquest dissabte, 1 de febrer, i diumenge 2 es torna a posar en marxa el projecte «Patis Oberts 2020», amb què els patis de tres escoles de la ciutat –Miguel de Unamuno (av. Generalitat, 101), Antoni Gaudí (c. Circumval·lació, 27) i Mercè Rodoreda (c. Doctor Pagès, 11)– s’obriran com a espai públic per a famílies i infants, tots els caps de setmana, des de les 10 fins a les 14 h.

Aquest dissabte, 1 de febrer, i diumenge, 2 de febrer, es torna a posar en marxa el projecte «Patis Oberts 2020», amb què els patis de tres escoles de la ciutat –Miguel de Unamuno (av. Generalitat, 101), Antoni Gaudí (c. Circumval·lació, 27) i Mercè Rodoreda (c. Doctor Pagès, 11)–  s’obriran com a espai públic per a famílies i infants, tots els caps de setmana, des de les 10 fins a les 14 h.

El projecte «Patis Oberts 2020» ofereix als infants i les seves famílies un espai on poder jugar lliurement i gaudir d’activitats de joc acompanyats i acompanyades per un equip de deu persones educadores, amb formació en educació del lleure, que han estat contractades gràcies al «Programa complementari de millora de l’ocupabilitat» de l’Ajuntament, Grameimpuls i la Diputació de Barcelona.

Als patis escolars oberts es realitzen activitats de dinamització educativa de tipus esportiu, artístic i en família, obertes i gratuïtes. Cada pati escolar obert compta amb el seu equip d’educadores, que obre i tanca el pati escolar dins dels horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants.

Optimitzar l'ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social és un dels principals objectius del projecte, així com donar als infants, als joves i a les seves famílies una alternativa de lleure autònom, segur i de proximitat.