Torna la festa íbera per recrear la vida dels ibers del Puig Castellar

Un any més celebrem a Santa Coloma la Festa ibera al poblat ibèric Puig Castellar, enguany els dies 17 i 18 de maig, adreçada a tothom, grans i petits, des de les 10 del matí I fins a les 7 de la tarda. Enguany hi haurà al llarg del cap de setmana un servei de transport públic per accedir al poblat des del Mirador dels Ibers del Parc Sandino (parada bus 800 del c/ Còrdova).  Durant la setmana han estat les escoles qui van gaudir de la Festa.

Aquests dies a peu del poblat s’instal·len un seguit de tallers ambientats que transporten al visitant al moment de màxim esplendor del Puig Castellar. D’aquesta manera, submergits en una recreació del passat de 2.500 anys d’antiguitat, es reviu la vida quotidiana dels ibers i es coneix aquesta cultura que es desenvolupà entre els segles VI i I aC a tot el litoral mediterrani.

Petits i grans poden filar i teixir, fer tovots per aixecar una casa, caçar practicant el tir amb arc, fabricar un collaret o una ceràmica a torn i pintar-la, moldre gra amb un molí rotatori, encunyar una moneda, escriure el nom amb l’alfabet iber, jugar a tabes, trenar espart, amassar una galeta i coure-la, muntar un mosaic, modelar una llàntia o presenciar el ritual d’un enterrament iber, entre altres. I contínuament es fan visites guiades al poblat ibèric Puig Castellar per descobrir-ne les seves restes, per visitar la casa ibèrica reconstruïda al jaciment i per jugar amb els flips (interactius) de l’estació didàctica instal·lada al mateix poblat.

La celebració de la Festa es va iniciar l’any 1998 com un dels actes que organitza el Museu Torre Balldovina en la celebració del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, i s’emmarca dintre del projecte d’actuació al Puig Castellar que va iniciar l’any 1997 l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb la finalitat garantir la conservació i la dinamització del jaciment, fent-lo més accessible i entenedor per a tothom.

Per a més informació us podeu adreçar al Museu, plaça de Pau Casals s/n, tel. 93 385 71 42.