Torna la campanya 'La bossa o la vida' per erradicar l'ús de bosses de plàstic

La campanya «La Bossa o la Vida» celebra la tercera edició els propers 25, 28 i 30 de novembre als mercats de venda no sedentària (Mercat Sagarra, Mercat Singuerlín i Mercat Fondo), en horari de 8.30h a 13.30h.

Com en edicions anteriors, l’objectiu principal és sensibilitzar a comerciants i usuaris sobre el consum excessiu de bosses de plàstic i les terribles conseqüències que aquest ús té pel medi ambient. 

Als punts d’informació, que s’instal·laran a les portes dels mercats municipals, es lliurarà tot el material informatiu sobre la normativa europea i l’aplicació de les mesures definitives sobre l’ús de bosses de plàstic l’any 2021. A més, també s’instal·larà un contenidor groc de reciclatge a cada punt d’informació per depositar les bosses i els embolcalls de plàstic i, a canvi, es lliurarà una bossa reciclable. 

El reial decret 293/2018, que adapta la Directiva europea, preveu que, a partir del dia 1 de gener de 2020, les bosses gruixudes hauran de contenir almenys un 50% de plàstic reciclat i es prohibiran les de plàstic fragmentable. I a partir de 2021, les anomenades bosses lleugeres i molt lleugeres o de secció també estaran prohibides, a excepció de les biodegradables. Des de l’Ajuntament s'anima la ciutadania a contribuir i ser protagonistes de la campanya, perquè la salut del medi ambient és responsabilitat de tots i totes.

Ciutat abanderada del Canvi 

L’Ajuntament de Santa Coloma vol situar la ciutat com a capdavantera i pionera en l’erradicació de l’ús de les bosses de plàstic i en la recerca de mètodes alternatius sostenibles. Més d’hora que tard, totes les administracions hauran de donar resposta a la normativa europea. El desig és que Santa Coloma esdevingui abanderada d’aquest canvi.