Torna a Santa Coloma el cicle d'espectacles Rodamons

Rodamons 2011 ofereix un nou cicle d’espectacles de circ, clown i teatre solidari adreçat als més petits.

Per al mes de juliol, l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha organitzat un nou cicle d’espectacles de solidaritat i cooperació per apropar els nens i nenes a d’altres països i cultures.

Es tracta de la quarta edició de “Rodamons” que tindrà lloc durant quatre setmanes consecutives, i que suposa una programació especial de “l’hora del conte” amb espectacles i històries d’altres indrets, cançons, aventures i somnis amb artistes de diferents països vinguts especialment a Santa Coloma de Gramenet per l’ocasió.

L’objectiu de l’activitat és promocionar valors com la interculturalitat, els drets humans i la cultura per la Pau entre els més petits. A més és una bona oportunitat per visitar el Fons Documental de Solidaritat i Cooperació Joan Gomis, a la Biblioteca Central de Santa Coloma. Enguany, el Rodamons arriba amb força i energia per tal de fer-nos passar una bona estona coneixent-nos els uns als altres.

Programació prevista

29 de juny, 18:00 h, Biblioteca Central: Cia. Penélope i Aquiles presenta “La botifarra, estem perdent la tradició?”. Amb una barreja de circ, clown i teatre, sorprendrà amb els jocs acrobàtics i malabars, entrellaçant endevinalles

29 de juny, 22:00 h, Yuri Mykhaylychenko presenta el disc “Post” al Jardí de Can Sisteré. El poeta, músic i actor Yuri Mykhaylychenko ha creat un disc ple de realitat i lirisme, un poderós collage de sons i paraules que expressen sentiments de melangia. Són versos senzills envoltats de músiques amb arrels ucrainianes.

7 de juliol, 18:00 h, Biblioteca Singuerlin-Salvador Cabré: Ruskus Patruskus amb “Missió de Setciències”. L’espectacle té per objectiu contribuir a despertar l'interès i la curiositat dels infants per tot allò que envolta les ciències i el foment de la lectura. Per aconseguir-ho amb la ciència-ficció marxarem tots plegats a fer un divertit viatge espacial fins a un altre planeta.

13 de juliol, 18:00 h, a la Biblioteca Can Peixauet: “Sabanni i Pro1”. En Sabanni és un personatge estrany i divertit que treballava com a pallasso clàssic a l’últim circ itinerant de Catalunya. Després que el petit circ hagués de plegar veles a causa d’una gran tempesta que va acabar d’ofegar els pocs recursos que tenia, Messier Loial, amb tota la pena del món, va dissoldre la companyia del circ i va tornar a la seva África natal. Però això és només el principi.

20 de juliol, 18:00 h, Plaça de Rellotge: Ruskus Patruskus amb “Bibliòfil”. És un espectacle educatiu en el qual la màgia, la comèdia, les titelles i la música són els mitjans per fomentar l'hàbit de la lectura en els infants, despertar-los l'amor pels llibres i animar-los a visitar regularment la biblioteca.
 

Lliurament del Premi Joan Gomis per als treballs de recerca de batxillerat
Avui dimarts, 28 de juny, a les 18h,  a l'Ajuntament de Santa Coloma, es lliura el Premi Joan Gomis. Un certamen que, any rere any, vol difondre l’ús del Fons Documental Joan Gomis de la Biblioteca Central i fer reflexionar als joves entorn de temes relacionats amb la cooperació, la solidaritat, els drets humans, la interculturalitat i la cultura de pau.

El treball de recerca és un treball d’investigació que du a terme tot l’alumnat de batxillerat quan finalitzen el segon curs. Participen escolars dels vuit instituts de Santa Coloma de Gramenet.

Per a més informació:

Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 12 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat