Tarifa plana del transport públic per als 36 municipis de l’àrea metropolitana

Aquest mes de gener ha entrat en vigor la tarifa metropolitana del transport públic. Per a tots els desplaçaments que tinguin tant l’origen com la destinació en un dels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB), el preu que s’aplica és només el d’una zona tarifària.

La tarifa metropolitana no suposa un canvi d’ubicació dels municipis en la zonificació del sistema tarifari, sinó que comporta una rebaixa del preu, de fins al 49%, en els desplaçaments entre  municipis de l’AMB que pertanyen a zones diferents. Per exemple, entre Santa Coloma i la Universitat Autònoma. Això val tant si els viatges es fan amb títols integrats (excepció feta de la T-16), com si es fan amb un bitllet senzill.

Les targetes multiviatge, com la T-10, i els abonaments del sistema integrat mantenen els mateixos preus del 2018. La congelació abasta tots els títols integrats, com ara la T-10, la T-mes o la T-50/30, així com el bitllet senzill. Els títols de transport adquirits el 2018 no caducaran i es podran continuar utilitzant fins al 31 de desembre del 2019.