S’urbanitzaran 4.500 m2 de l’entorn del nou edifici del Mercat municipal del Fondo

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, en la sessió ordinària del mes novembre celebrada avui dia 26, ha aprovat entre d’altres punts, la proposta de la urbanització de 4.500 m2 de carrers i vials que envolten el nou edifici en construcció del mercat municipal del Fondo, la qual cosa suposarà una millora important en una zona comercial i de passeig de les més emblemàtiques d’aquesta ciutat.

Amb el vots favorables dels tres partits que formen l’Equip de Govern (PSC, ICV-EUiA i CiU) i el vot contrari del PP, PxC i GG, el Ple Municipal ha aprovat en la sessió ordinària de novembre,  celebrada aquest vespre, l’avantprojecte d’obres per a la urbanització de l’entorn del nou edifici del Mercat municipal del Fondo, actualment en construcció. L’aprovació d’aquest punt suposa un pas endavant en la millora de l’entorn més immediat del proper mercat municipal del barri, uns 4.500 metres quadrats d’espai urbanitzat, que tindrà una implicació directa en la dinamització comercial del barri del Fondo.

En aquest sentit, aquesta obra complementària al projecte principal suposarà la millora, entre d’altres, del tram del carrer de Massenet, entre els carrers del doctor Pagès i de Bruc, també de l’espai entre les escales del passatge del Mercat i el carrer de Dalmau, del mateix passatge del Mercat i del carrer de Mn. Jacint Verdaguer, en el tram parcial que ocuparà el nou edifici amb la plaça del Fondo.

En el Ple també s’ha aprovat la modificació del contracte d’obres de l’edifici, anomenat en el seu conjunt Nou Edifici Fondo, que albergarà a més del mercat municipal, una biblioteca i una escola bressol públiques. La modificació acordada detalla un increment en el pressupost del projecte global de l’edifici de 800.000 euros, per donar resposta als imprevistos detectats en la fase de fonamentació de la construcció, per l’increment de l’iva  i per les obres de la reurbanització de les vies i de l’espai públic dels voltants.

D’altra banda, s’ha aprovat al Ple un conveni de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament d’aquesta ciutat, per a la gestió i el manteniment, per part de l’organisme metropolità, dels parcs de Can Zam i del Molinet, que suposa donar continuïtat a la relació actual entre ambdues administracions en aquest tema.

També, per unanimitat de tots els grups polítics, s’ha donat llum verda a la proposta d’aprovació del pagament addicional d’un complement de productivitat de l’exercici de 2011, per un import global de 354.410 euros, a distribuir entre la plantilla de treballadors i treballadores de l’Ajuntament, que es farà efectiu en la nòmina del mes de desembre.