Substitució d'arbrat a l'avinguda Santa Coloma

Aquesta setmana s’inicia la substitució dels pollancres de l’avinguda Santa Coloma amb l’avinguda de Jacint Verdaguer.

 

Durant aquest estiu , les fortes calors han accelerat l’envelliment i el mal estat fitosanitari dels pollancres d’aquestes avingudes.

El pollancre és un arbre de fusta molt estellosa i tova, amb tendència a fer cavitats i tumoracions que faciliten el posterior atac per fongs. Aquest fet  debilita la seva estructura i fa perillar la seva estabilitat.

Durant l’episodi de pluges acompanyades de fort vent, del passat 31 d’agost, va caure un exemplar, prop de la sortida del pàrquing de l’avinguda Santa Coloma junt a la plaça Pau Casals, sense que aquest arbre hagués presentat signes de malaltia, ja que la podridura era interna  i a la base del tronc. Gairebé una desena d'arbres, presenten assecament del brancatge i podridures al tronc produides per fongs. En condicions meteorològiques adverses poden produir-se trencaments de branques i possibles caigudes.

Un cop eliminats els exemplars no aptes per arbrat viari segur, es taparan els escocells i seran substituïts a l’hivern per altres arbres joves i d’espècies diferents a l’actual.
Així mateix s’estudiarà una nova distribució de l’espai de plantació que minimitzi les molèsties per proximitat a edificis,  i alhora  permeti als nous arbres  assolir una óptima restitució de verd urbà.