Sis informadors visitaran les comunitats de veïns per assessorar-les sobre la rehabilitació d'habitatges

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya d'informació i assessorament sobre les ajudes a la rehabilitació d'habitatges i instal·lació d'ascensors. Sis informadors visitaran als propietaris per informar-los i acompanyar-los en tot el procés de sol·licituds i tramitació, resoldre dubtes i realitzar, en el seu cas, una mediació entre els veïns.

Les persones interessades a rebre aquest servei poden sol·licitar-lo a l'Oficina Local d'Habitatge (OLH), a l'avinguda de la Generalitat, 112. Aquest organisme també detectarà les comunitats amb necessitats d'informació i posarà en marxa el corresponent dispositiu de treball. D'altra banda, l'Ajuntament distribuirà fullets i cartes personalitzades, casa per casa, amb informació detallada del conjunt d'ajudes que el consistori posa a l'abast dels ciutadans i els passos per aconseguir-les. La iniciativa tindrà una especial incidència en els barris dels sectors nord i sud.

Augmenten les ajudes per al 2008

El passat 10 de març va començar el termini per presentar, en la OLH, les sol·licituds del Test d'Edifici (TEDI), el document tècnic imprescindible per fer la petició d'ajudes a la rehabilitació o per a la instal·lació d'ascensors, així com l'informe intern d'idoneïtat per a habitatges unifamiliars o habitatges d'ús propi. El termini acaba el 14 d'abril.
Aquest any, l'Ajuntament, en col·laboració amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, destinarà 3.645.0000 euros en concepte d'ajuts a les comunitats de propietaris per a la rehabilitació d'habitatges —façanes, instal·lacions, solució a patologies estructurals i mesures d'estalvi energètic, entre d'altres aspectes— i instal·lació d 'ascensors —fins al 80% del cost total ho assumeix l'Ajuntament—. En la campanya 2006-2007 l'Ajuntament va destinar 2.765.000 euros a 124 comunitats de veïns colomencs.
Els ajuts a la rehabilitació d'edificis i a la instal·lació d'ascensors, juntament amb la construcció de pisos de protecció pública i les ajudes al lloguer d'habitatge jove formen part del Pla Local de l'Habitatge 2007-2011.