S'inicia el projecte de la nova comissaria de la Policia Local, un camp de futbol i un aparcament al barri de les Oliveres

Amb l'aprovació del projecte inicial per part de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament, s'ha posat en marxa aquesta important actuació al barri de les Oliveres. Sobre una superfície total d'11.400 metres quadrats, ubicats a la carretera de la Font de l'Alzina, i amb un pressupost que supera els 10,6 milions d'euros, la intervenció encaixa tres usos autònoms —comissaria, camp de futbol i aparcament— en un únic projecte. La redacció definitiva s'ha encarregat a l'empresa municipal Gramepark.

Nou camp de futbol
El projecte preveu la construcció d'un nou camp de futbol —de 90 x 45 metres—, amb superfície d'herba artificial i una grada amb capacitat per a 320 espectadors. Al costat del terreny de joc es construirà un edifici de serveis de 913 metres quadrats en el que s'ubicaran sis vestidors d'equip, dos vestidors per a tècnics i àrbitres i el conjunt d'instal·lacions tècniques i logístiques que requereix un equipament d'aquestes característiques.

Aparcament públic
Sota el camp de futbol es crearà un aparcament subterrani de 6.786 metres quadrats distribuïts en tres plantes. El nivell inferior serà d'ús exclusiu per a la Policia Local i tindrà capacitat per a 31 cotxes i 17 motos. Les dues plantes restants disposaran de 83 i 85 places d'aparcament respectivament. L'entrada de vehicles es realitzarà per la façana principal de la carretera de la Font de l'Alzina.

Nova comissaria de la Policia Local
El nucli edificat principal d'aquesta intervenció al barri dels Oliveres correspon a la nova comissaria de la Policia Local. Es tracta d'un immoble amb una superfície total de 4.219 metres quadrats distribuïts en planta baixa més dues plantes. Amb façana principal a la carretera de la Font de l'Alzina, la nova comissaria tindrà dos accessos diferenciats, un per a públic general i un altre restringit als agents i al personal del centre. Aquesta instal·lació es resoldrà amb una distribució d'espais i d'usos que respon als més alts estàndards funcionals i de qualitat que en aquest moment s'apliquen a equipaments d'aquest tipus.

Millora important de l'entorn i de la mobilitat
La construcció d'aquests tres nous equipaments municipals suposarà la reurbanització de la zona i la millora substancial de la circulació de vianants. El desnivell de la parcel·la que acull la intervenció permet generar, en la coberta de l'edifici de vestidors del camp de futbol, una nova plaça pública. Es crea, així mateix, un nou recorregut de connexió del passatge de Tarragona amb la carretera de la Font de l'Alzina mitjançant la instal·lació de dos trams d'ascensor exterior d'ús públic i una nova escala mecànica per salvar el desnivell des de la cota inferior a la superior.