Singuerlín: comencen les obres de construcció de la biblioteca i de la guarderia municipal

S'han iniciat les obres, al barri de Singuerlín, de dos equipaments importants per a aquesta zona de la ciutat, i que formen part dels plans municipals de dotació de serveis per als pròxims anys: la biblioteca pública i la llar d'infants municipal L'Esquirol.

La nova biblioteca s'ubicarà a la planta superior del mercat de Singuerlín i disposarà d'una superfície total construïda de 2.351 metres quadrats. És un equipament que destaca per incorporar serveis adaptats a les actuals necessitats pel que fa a noves tecnologies i a la transmissió de cultura i coneixements; així com per la qualitat del disseny arquitectònic del projecte.
La biblioteca es distribueix en quatre zones principals: àrea d'acollida i promoció, zona d'informació i fons bibliogràfic general; biblioteca infantil i àrea de treball intern. A la zona d'acollida i promoció destaca un espai polivalent que inclou una sala de cinema amb capacitat per a 250 persones. En aquesta zona també s'ubica la consigna, un magatzem i una zona de lectura de revistes vinculada a la cafeteria que completa aquest àmbit. Tant la sala de projeccions com la cafeteria podran funcionar en horaris diferents a la biblioteca i quan aquesta estigui tancada.
La zona d'informació i de fons bibliogràfic general, a més de la sala de consulta i lectura, habilita un espai multimèdia amb connexions a Internet per a l'accés dels usuaris.
La zona infantil i la zona d'informació es disposen al voltant d'un pati central obert que, a més d'aportar llum natural a l'espai, permetrà la lectura a l'aire lliure. Les zones interiors disposaran també d'entrades de llum gràcies a la instal·lació de lluernes.
Arquitectònicament la nova biblioteca de Singuerlín serà un espai singular, d'interiors diàfans i amb una façana de gran personalitat formal.
La inversió total d'aquest projecte alcanza els 4,6 milions d'euros.

Guarderia al carrer Aragó

S'han iniciat, al carrer Aragó, les obres de construcció de la llar de infants pública l'Esquirol que amb 800 metres quadrats construïts serà l'escola de 0-3 anys més gran de la ciutat. Disposarà de 82 places de nova creació dividides en tres grups d'edat i, a més de cuina pròpia, comptarà amb una sala polivalent.
Aquest nou equipament del barri de Singuerlín forma part del Pla de Creació de Llars d'Infants amb el què l'Ajuntament dotarà de 574 noves places públiques a la ciutat. Després de la construcció de la Llar d'Infants L'Esquirol, l'Ajuntament té previst iniciar les obres de centres d'aquestes característiques al carrer Plata (barri del Centre), carrer Sant Just (barri Sud), carrer Prat de la Riba (barri del Centre) i una altra més al multiequipament del futur mercat del Fondo.