S’inaugura l’exposició “Tan Iguals tan diferents”, a Santa Coloma de Gramenet

Aquest divendres 24 d’abril, a les 18.00 hores, s’inaugura l’exposició, produïda per la Diputació de Barcelona, de Joan Guerrero i Joaquima Utrera.

La mostra està produïda per la Diputació de Barcelona i es podrà veure al Centre Cívic del Riu fins el proper 30 d’abril.

“Tan iguals, tan diferents” consta de cinquanta fotografies acompanyades de textos que ens apropen a les experiències, els pensaments i les il•lusions dels infants que hi surten fotografiats, tots ells nens i nenes que estudien a escoles de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i  L’Hospitalet. Allò que tenen en comú aquests infants és que són la primera generació de catalans de la seva família, molts perquè ja han nascut en aquesta terra, i d’altres en canvi, perquè van recórrer un llarg camí abans d’arribar a la que avui és la seva nova llar.

En el procés de creació de l’exposició, els autors han recorregut diferents centres educatius on han constatat tan la riquesa de matisos que presenten, especialment a localitats que estan sent punt d’arribada de famílies nouvingudes, com el seu clima de companyonia i d’aprenentatge on cal destacar el treball que desenvolupen diàriament mestres i pedagogs.

“Tan Iguals, tan diferents” inicia així a Santa Coloma de Gramenet un itinerari que la portarà per diferents municipis catalans. L’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona ha produït aquesta mostra amb l’objectiu de relativitzar les diferències entre les persones d’orígens culturals diversos i subratllar els valors comuns, tot eliminant els estereotips i tòpics associats a la immigració. L’exposició és una altra eina de sensibilització que l’Àrea ofereix als ajuntaments com a element de reflexió sobre la immigració en el territori més immediat, com és el cas de l’escola o del barri.

“Tan iguals, tan diferents” es podrà visitar fins el 30 d’abril al Centre Cívic del Riu (c/Lluís Companys 9) de Santa Coloma de Gramenet, de dilluns a divendres de 17 a 21 h.