Signatura del conveni Santa Coloma Ciutat Universitària

Aquest dijous 6 (18:30h) se signarà el conveni entre les institucions que en formen part per continuar les tasques de recerca, investigació i docència que es realitzen a la nostra ciutat.

En el marc del projecte "Santa Coloma, ciutat universitària", el proper dijous 6 de novembre, a les 18:30 hores, se celebrarà l’acte de signatura del conveni entre les cinc institucions que en formen part – UNED, Fundació Esperit Sant, Centre Dr. Emili Mira-Parc Salut Mar, Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament- per continuar posant en valor les tasques de recerca, investigació i docència que es realitzen a la ciutat. La Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré és l’espai escollit per aquest acte, obert a la ciutadania, que presidirà l’alcaldessa Núria Parlon. A més hi intervindran el rector magnífic de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez Sarrió, el rector de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, Sr. Alejandro Tiana Ferrer, el president del Patronat de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, Sr. Josep Maria Cortès Martí, la gerent del Parc de Salut Mar, Sra. Olga Pané Mena.


Alhora s’oferirà als assistents la conferència dedicada a les últimes evidencies científiques de la dieta mediterrània sobre la salut, a càrrec del Dr. Ramon Estruc Riba, consultor sènior en el departament de medicina interna de l’Hospital Clínic de Barcelona i professor associat a la facultat de medicina de la UB.

La Santa Coloma, ciutat universitària

La ciutat de Santa Coloma ofereix una amplia oferta d’estudis universitaris,graus, màsters i postgraus, a partir de quatre centres destacats i coordinats per la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Diputació de Barcelona, entre d’altres institucions, i amb la col•laboració amb l’Ajuntament de la ciutat.Aquests quatre espais són el Campus de l’Alimentació de la UB, més de 20.000 m2 especialitzat en nutrició i salut al Recinte de Torribera; la seu de la Universidad Nacional de Estudios a Distancia (UNED) que ofereix diferents graus superiors i estudi d’idiomes; la Fundació Hospital de l’Esperit Sant i els Centre Dr. Emili Mira i López-Parc Salut Mar, a ambdós s’hi imparteixen classes i pràctiques per a diferents especialitats de Medicina.


Per al curs 2014-2015, s’ha ampliat l’oferta la formació superior. D’una banda, el Campus de l’Alimentació albergarà part del primer grau interuniverasitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, únic a tot l’estat, que equipararà la nostra ciutat amb d’altres europees amb estudis universitaris per als futurs xefs i assessors gastronòmics. De l’altra, hi haurà una doble titulació per cursar de forma simultània els graus de Farmàcia i Nutrició Humana i Dietètica.