Eleccions generals

Santa Coloma tanca la jornada electoral amb una alta participació

Aquí trobareu tots els enllaços per seguir la nit electoral des de la nostra ciutat.

Es poden consultar els resultats a Santa Coloma al web del Ministeri de l'Interior: https://resultados.eleccionesgenerales19.es/Congreso/Total-nacional/Cataluna/Barcelona/Santa-Coloma-de-Gramenet/6429/es

I els generals de tot Espanya també aquí: https://resultados.eleccionesgenerales19.es/Inicio/es

Participació a la nostra ciutat del 74,51%, gairebé uns 10 punts més que en les eleccions del 2016.

23 col·legis han obert aquest diumenge per a les eleccions generals. Són les catorzenes des de la transició a la democràcia. La finalitat de la jornada és l'elecció de les persones que formaran part de les dues cambres de les Corts Generals del Parlament espanyol: d'una banda, el Congrés dels Diputats, o cambra baixa, que està format per 350 persones, que són elegides mitjançant la votació a coalicions o partits polítics, i, d'altra, el Senat, o cambra alta, que està format per 208 escons, les persones integrants són elegides per votació de candidats o candidates individuals en lloc de partits. A aquests comicis es presenten 14 candidatures per al Congrés i 32 per al Senat.

A Santa Coloma de Gramenet tenen dret a vot en aquestes eleccions un total de 77.805 persones. S'han habilitat 23 col·legis electorals, que inclouen un total de 140 taules de votació. Els col·legis romandran oberts fins a les 20.00 h. El mateix horari d'atenció tindran aquest dia les oficines municipals.
Com en anteriors eleccions, s'ha habilitat un servei de transport adaptat per a les persones amb problemes de mobilitat, que es podrà sol·licitar el mateix diumenge trucant al telèfon 93 462 40 16.

D'altra banda, segons la Llei Orgànica 2/2018 del 5 de desembre, es modifica la Llei Orgànica de Règim Electoral General, en el sentit que deixa d'aplicar la limitació de sufragi per a les persones declarades incapacitades en virtut d'una sentència judicial i per les persones internes en un hospital psiquiàtric. És a dir, les persones a les que s'havia limitat o anul·lat el seu dret a vot per raó de discapacitat, queden reintegrades plenament a aquest dret per ministeri de la llei.