Santa Coloma s'afegeix al pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia local sostenible

Santa Coloma de Gramenet, mitjançant l'alcaldessa Núria Parlon, ha subscrit el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local. L'acte protocolari ha tingut lloc al recinte Torribera.

###NEWS_VIDEO_1###

Al mateix acte han signat el protocol els alcaldes de Badalona, Jordi Serra, i de Sant Adrià de Besòs, Jesús Mª Canga, acompanyats pel diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Barón i pel coordinador de l'Àrea de Medi Ambient, Ferran Vallespinós.

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit més de 1.600 municipis de països de la Unió Europea, dels quals uns 130 són de la província de Barcelona.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient, impulsa el Pacte i ofereix suport tècnic i econòmic als ajuntaments que s'hi adhereixen, ajudant-los a redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 2 milions d'euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.