Santa Coloma s'afegeix a "La nit dels museus"

El dissabte 19, a partir de les 21.00, al Museu Torre Balldovina es podrà gaudir a l’aire lliure del primer espectacle de “Les Nits del Passatge Insòlit” i alhora d’una visita guiada molt especial.

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet s’afegeix, per primer cop, a “La nit dels museus”, que se celebra aquest dissabte 19 de maig en el marc del Dia Internacional dels Museus, amb diferents activitats, entre les quals destaca la posada en marxa del nou cicle del Passatge Insòlit, amb espectacles a l’aire lliure dels jardins del Museu Torre Balldovina.

“La nit dels museus”

És tracta d'una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa i compta amb la participació de cinquanta-dos museus de Barcelona i l’Àrea metropolitana, entre ells el Museu de Santa Coloma, que obren les seves portes fins a la matinada per oferir, de forma gratuïta, més de cent exposicions i col·leccions permanents, a més de concerts, espectacles de dansa, vídeo-instal·lacions, visites comentades, tallers o activitats per a tota la família.

El Museu Torre Balldovina s’afegeix enguany a aquesta iniciativa amb dues activitats. D’una banda, la visita teatralitzada “El senyor Sagarra et convida a la Torre Balldovina”, on el “senyor Ferran de Sagarra”, el que fou l’amo de la Torre Balldovina ara fa cent anys, farà de guia. D’altra banda, s’oferirà el primer espectacle de “Les Nits del Passatge Insòlit” als Jardins del Museu.

Alhora el dissabte estarà obert al públic l’exposició “La Nova Cançó. La veu d’un poble”, un recorregut des dels inicis de la Nova Cançó fins a l’herència llegada a les noves generacions que evoca, sobretot, el paper dels cantants en la lluita antifranquista i en el trànsit de la dictadura a la democràcia. A banda de la nit del dissabte, la mostra es pot veure al Museu fins el 27 de maig en l’horari habitual d’aquest equipament.

Les Nits del Passatge Insòlit

La nit de dissabte també es dóna el tret de sortida al nou cicle de Passatge Insòlit que, des del maig al novembre, oferirà tres esdeveniments destacats de ciutat en aquest 2012 -“Les Nits del Passatge Insòlit” (el 19/05, 02/06, 16/06, 30/06 i 14/07, als Jardins del Museu Torre Balldovina), “Passatge de Festa” (a la Festa Major d’Estiu de Santa Coloma) i “Passatge Insòlit, el Festival” (el darrer cap de setmana d’octubre, abans de Tots Sants).

El primer dels esdeveniments del nou cicle, “Les Nits del Passatge Insòlit”, es podrà gaudir durant cinc dissabtes als jardins del Museu Torre Balldovina. Aquests dies, a partir de les 21:00 s’obrirà un servei de bar, per poder menjar i prendre un refresc o una copa a l’aire lliure; i a les 22:00, dissabte 19 de maig, tindrà lloc l’espectacle “Ballant la Nova Cançó” de la companyia       ‘Una del montón’, inspirat en la mostra que ofereix el Museu “La Nova Cançó. La veu d’un poble”. Les “Nits del Passatge Insòlit” clourà a la 01.00 del diumenge.

El Passatge Insòlit és una proposta artística de ciutat que, amb sis edicions a la Festa Major de Santa Coloma i tres fora de la ciutat (Premià de Mar i Barcelona) ha aconseguit atreure molt públic, infantil i familiar, a partir de combinar espectacles molt encisadors de circ, teatre, màgia i cinema, a més de titelles per als més petits.

Espectacles previstos per Les Nits del Passatge Insòlit:

  • 19 de maig: “Ballant la Nova Cançó”, de ‘Una del montón’
  • 2 de juny: “The Flamingo’s”, de Los Herrerita
  • 16 de juny: “Mini Diva”, d’Alba Sarraute & Jorge Sarraute
  • 30 de juny: “Anguilas” d’Andrés Cavallín
  • 14 de juliol: “Treballs d’amor perduts”, de Parking Shakespeare