Santa Coloma s’afegeix a la Biomarató amb un itinerari naturalistic pel riu

La Biomarató és la City Nature Challenge local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es tracta d’una competició amistosa on es registren tantes espècies com sigui possible a través de la plataforma de ciència ciutadana Natusfera.

El diumenge 29 d’abril (11.30), la Jugateca del parc del Molinet hi participa amb un itinerari naturalístic i d’observació d’aus aquàtiques. El recorregut el conduirà l’ornitòleg Xavier Larruy. Els participants faran una descoberta natural del parc del Molinet i del riu Besòs i observaran les aus aquàtiques que hi habiten. Aquest és el primer any que Barcelona entra a formar-ne part i, per celebrar-ho, ha organitzat un macroesdeveniment batejat amb el nom de Biomarató.

La iniciativa internacional va néixer el 2016 als Estats Units, quan l’Acadèmia de les Ciències de Califòrnia (San Francisco) va competir amb el Museu d’Història Nat ural de Los Angeles perveure quina de les dues ciutats trobava més vida a l’entorn urbà. Dos anys més tard, la competició amistosa ha fet el salt internacional amb 68 ciutats participants. La Biomarató és una activitat gratuïta per a tots els públics per a la qual no cal fer cap inscripció prèvia. Més informació, http://biomarato.creaf.cat