Santa Coloma s’adhereix al Programa Municipi Cooperatiu

L'Ajuntament i la Federació de Cooperatives treballen per a promoure i fomentar la cultura d’empresa cooperativa a la ciutat.

Aquest divendres 6 s’ha celebrat l’acte de signatura per a l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Coloma al Programa Municipi Cooperatiu, impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC), una entitat que agrupa i representa a les empreses cooperatives de treball al territori català. Aquesta adhesió es va aprovar al Ple Municipal del passat mes de juny i avui ha tingut lloc la rúbrica, per part de l’alcaldessa Núria Parlon, en representació de l’Ajuntament, i de Perfecto Alonso, president de la FCTC. A l’acte de signatura també han estat presents el primer tinent d’alcaldessa de promoció econòmica i ocupació i president de Grameimpuls, Esteve Serrano, i el director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Perdrix.
 
L’Ajuntament colomenc s’ha afegit a aquest programa de la Federació de Cooperatives perquè ambdues institucions comparteixen els objectius de l’economia social i solidària. En aquest sentit, Ajuntament i la Federació treballen per a promoure i fomentar la cultura d’empresa cooperativa, per activar el creixement i la consolidació de les cooperatives de treball existents, per impulsar la creació de noves cooperatives de treball, generar ocupació estable i activitat econòmica de base cooperativa, i per generar oportunitats per aprendre, connectar-se i compartir.
 
Actualment, l’Ajuntament a través de l’empresa municipal Grameimpuls, i la FCTC col·laboren en moltes activitats conjuntes, exposicions formacions i assessoraments de caire cooperatiu en el territori, per dinamitzar i impulsar l’economia social i solidària a Santa Coloma, un tipus d’economia al servei de les persones que promou la participació de la ciutadania i que fomenta l’ocupació estable i l’arrelament a la ciutat on es desenvolupa.