Santa Coloma s'adhereix a L'Hora del Planeta

Aquest dissabte 25 (20:30) s'apagaran els llums a tres indrets de la ciutat com a mostra simbòlica de la lluita contra el canvi climàtic.

El proper dissabte 25 de març, de 20:30 a 21:30 hores, a Santa Coloma s'apagaran els llums dels següents espais:

  • Edifici Central de l'Ajuntament (Plaça de la Vila)
  • Lluernaris de la Plaça de la Vila
  • Edifici Biblioteca de Can Peixauet

Us podeu adherir també a títol individual a aquesta iniciativa en aquest web: http://www.horadelplaneta.es/

L'Hora del Planeta


És una campanya de WWF que va començar el 2007 a Sidney, Austràlia, amb el gest simbòlic d'apagar la llum durant una hora com a mostra de la lluita contra el canvi climàtic. Deu anys després, s'ha convertit en la iniciativa mundial en defensa del medi ambient i una crida a mobilitzar-se i a actuar de manera constructiva en defensa del nostre amenaçat Planeta.

2016 ha estat l'any més càlid registrat des de 1880. I des que va començar aquest segle, cada any ha batut el rècord de temperatura de l'anterior. El canvi climàtic és ja evident en tot el Planeta i especialment en regions com l'Àrtic. Però al mateix temps hi ha raons per a l'optimisme, el 4 de novembre de 2016 ha entrat en vigor l'Acord de París per frenar el canvi climàtic. Aquest acord mundial marca un punt d'inflexió i el començament d'una gran transició global cap a un desenvolupament i una economia neta i baixa en carboni.

Molts avenços estan ja en marxa i són la prova que hem iniciat aquest camí sense retorn: la Xina ha paralitzat la construcció de centrals de carbó, algunes companyies asseguradores, ciutats, bancs i fons d'inversió han deixat d'invertir en combustibles fòssils, el cotxe elèctric roda ja amb un futur prometedor, cada vegada més països aposten per energia 100% renovable ... i els ciutadans empenyen amb força per accelerar aquest canvi. Governs i institucions, organitzacions, empreses i ciutadans de tot el món s'estan mobilitzant i estan treballant per accelerar aquest canvi.

Aquest any amb l'Hora del Planeta volem animar a tota la societat a sumar-se a aquest gran moviment, a fer-imparable i a evitar qualsevol marxa enrere.