Santa Coloma s'adhereix a la Vaga Mundial pel Clima

Concentració ciutadana a la plaça de Vila per donar suport a aquesta jornada reivindicativa d'àmbit global.

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha participat a la concentració ciutadana amb l'equip de govern, membres del plenari, treballadores i treballadors municipals i ciutadania

Amb motiu de la Vaga Mundial del Clima, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM) ha organitzat una concentració aquest migdia a les 12 hores, a la plaça de la Vila, a la que aquest Ajuntament s’ha adherit per a lluitar per un món mediambientalment net i saludable, socialment just i energèticament sostenible.

Aquest 27 de setembre estem davant d'una jornada de protesta a nivell mundial en què es preveu que participin milions de persones de tot el món  La protestes coincideixen amb la celebració a Nova York (EUA) de la Cimera Climàtica convocada per l’ONU per impulsar les negociacions de la pròxima Conferència del Clima, que se celebrarà a finals d’any a Xile.

¿Qui convoca la vaga pel clima?

Les plataformes Fridays for Future,  Aliança pel Clima, Aliança per l’Emergència Climàtica i 2020 Rebel·lió pel Clima, que en el seu conjunt agrupen unes 300 organitzacions. Partits polítics i altres organitzacions han cridat a la participació a les manifestacions i protestes juvenils. Els sindicats també s’afegeixen a la jornada en favor del clima.

Les protestes van camí de convertir-se en la mobilització climàtica més gran de la història i Fridays for Future ja compta amb una llista de més de 5.225 actes a 156 països que han tingut lloc del 20 al 27 de setembre. La plataforma 350.org estima que més de 73 sindicats, 820 organitzacions, 2.500 empreses ja han manifestat el seu recolzament a les vagues i, fins a 6.323 pàgines d’internet realitzaran una vaga climàtica digital.