Santa Coloma s’adhereix a la Red de Ciudades por la Accesibilidad

La REDCA4ALL està integrada per 64 institucions i entitats de tot l’estat, treballa per crear ciutats amb un urbanisme més adaptat a totes les persones i fomenta les bones pràctiques en matèria d’accessibilitat

Santa Coloma de Gramenet, a 18 de desembre de 2013.- Aquest passat dilluns, en el Ple ordinari del Consistori, es va aprovar una moció per incorporar Santa Coloma de Gramenet a la Red de Ciudades por la Accesibilidad, la “REDCA4ALL.  La proposta va ser recolzada per tots els grups municipals (PSC, ICV-EuiA, CiU, GG, PP i PxC).

La Red de Ciudades por la Accesibilidad és un projecte aprovat el 27 de juny del 2013 al Ple de l’Ajuntament de Màlaga -i impulsat i coordinat per aquest Ajuntament- obert a totes les entitats i institucions que s’hi vulguin afegir. La “REDCA4ALL es configura com un espai per al debat i intercanvi d’experiències entre els municipis, amb l’objectiu de millorar l’habitabilitat urbana i adaptar les ciutats als processos de canvi i per configurar-les com espais intel·ligents, amables i inclusius per a tots i totes, especialment per a les persones amb diversitat funcional. Alhora es vol reforçar i potenciar les bones pràctiques en matèria d’accessibilitat.

La idea inicial d’aquest projecte va néixer al II Fòrum de Disseny Universal, celebrat a Màlaga al 2011. Posteriorment, al Fòrum Internacional de Disseny Universal i Mobilitat del passat mes de juny es va refermar aquesta necessitat comuna dels municipis i a partit d’aquí, primer s’aprova al Ple de Màlaga i posteriorment, el passat 3 de desembre, es constitueix oficialmente la Red de Ciudades por la Accesibilidad. Actualment ja són 64 les institucions i entitats que hi formen part, entre elles l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

L’Ajuntament colomenc, però, no s’ha sumat sol a la REDCA4ALL, sinó que ho ha fet amb el recolzament de diverses entitats de Santa Coloma que treballen en pro de la inclusió social i l’atenció a diferents col·lectius de persones amb diversitat funcional. En concret, han manifestat el seu recolzament al projecte aquests col·lectius: CEMFIS, Centres Assistencials Emili Mira i López del Parc de Salut Mar, Amics del Malalt Mental (AM.MA.ME), Fundació Privada Tallers de Catalunya i Fundació Privada ASPANIDE.

Un cop aprovada la moció al Ple ordinari, s’ha procedit a comunicar aquest acord al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, a l’Ajuntament de Málaga, i a les entitats colomenques que han recolzat la incorporació de la ciutat a la REDCA4ALL.

Podeu accedir a més informació sobre la Red de Ciudades por la Accesibilidad, la “REDCA4ALL”, en aquest vídeo:

http://www.youtube.com/watch?v=5WCgBqX9aHY

 

Per a més informació i/o contactes

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat